O nouă pistă de biciclete pe digul râului Timiș. Apele Române vor să o amenajeze cu bani prin PNRR

pista biciclete

Administrația Bazinală Banat vrea să amenajeze pe digul râului Timiș o nouă pistă de biciclete, cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență. Prima a fost construită pe digul râului Bega și face legătura cu Serbia. 

Noua pistă pentru biciclete ar avea o lungime de 65 kilometri și va fi construită pe coronamentul digului de apărare a râului Timiș. Ar urma să traverseze teritoriul a șase comune din județul Timiș: Parța, Giera, Ghilad, Ciacova, Pădureni și Sacoșu Turcesc.

Pentru realizarea pistei, autoritățile vor să folosească soluții verzi, fără asfalt.

„Am depus proiectul pentru construirea unui traseu cicloturistic pe digul de apărare a râului Timiș, pe care ABA Banat îl administrează. Este vizat tronsonul Albina-frontiera Serbia, malul stâng al râului Timiș. Proiectul a fost acceptat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pe componenta 11-Turism și cultură.”, au transmis reprezentanții ABA Banat.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Proiectul își propune să îi încurajeze pe timișeni să folosească bicicleta ca mijloc de transport alternativ.

Vă reamintim, Apele Române au mai amenajat o pistă de biciclete de digul de apărare a râului Bega. Aceasta a fost ulterior preluată în administrare de CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Județele din vest, conectate prin piste de biciclete. Proiect în comun al administrațiilor din regiune

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/