O nouă performanță pentru voleiul lugojean! CSM Lugoj elimină în premieră o echipă din Turcia și merge în primăvara europeană!

volei lugoj
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Voleiul lugojean a obișnuit deja publicul cu marea performanță. Miercuri, 21 decembrie, a fost o zi istorică pentru voleiul lugojean. CSM a eliminat în premieră o echipă din Turcia, țara cu cel mai puternic campionat din Europa.

CSM Lugoj – PTT CS Ankara 3 – 1 (25 – 16; 25 – 18; 18 – 25; 25 – 23)

Dacă la tragerea la sorți duelul dintre CSM Lugoj și PTT SC Ankara, formația din capitala statului turc părea unul disproporționat, până la urmă s-a dovedit că spiritul de echipă, strategia antrenorului Ugljesa Segrt și mai ales forma unor jucătoare precum Simina Străchinescu au făcut diferența!

O mică cronică a acestei performanțe sportive de excepție în Challenge European CEV Cup se cere scrisă, pentru istorie!

Setul unu. Grbic, primul servici și primul punct pentru Lugoj! Ducem scorul la 3-0, recuperăm la 4-1. La 6-1 servește Liza Ruban, jucătoarea de origine ucraineană, născută în Azerbaidjan, care joacă sub culorile Lugojului. Turcoaicele reduc la 7-3, iar la 10-4, după un punct din serviciu al nostru, PTT Ankara cere primul Time Out (TO). La reluare, servește Simina Străchinescu și, din nou, punct din serviciu! Andreea Gemănariu reușește o fază de mare clasă, ducem scorul la 12-5, echipa din Ankara atinge fileul și continuăm la 13-5. Turcoaicele greșesc, apoi ”recidivează” și încasează punct după punct. Simina Străchinescu face 18-9. CSM comite două greșeli consecutive, dar apoi recuperează, Geo Popa își arată din nou clasa, la 20-11, apoi intră în scenă Simina Străchinescu. La 22-14 antrenorul turc solicită TO, dar Georgiana Popa este impecabilă la serviciu. Lugojul își adjudecă primul set cu 25-16.

Setul doi începe cu turcoaicele la serviciu, dar primul punct ne aparține. Străchinescu și Geo Popa sunt mereu pe fază și, 25-18! 2-0 la seturi pentru Lugoj și visul prinde contur!

Stiri Timisoara si Resita; Pensiunea Dimitrios dacus 05 iulie 2024

În setul trei, de la microfonul partidei, energicul crainic Ion Moldovan face apel la încurajările publicului, dar lucrurile par că nu se leagă deloc bine pentru CSM. După un TO cerut de antrenorul nostru, ajungem la egalitate la 14. Ruban recuperează eroic la 15 – 17 și 17 – 19, dar până la urmă PTT Ankara își adjudecă setul, cu 25-18. Se va repeta scenariul de coșmar din celelalte meciuri cu echipe din Turcia?!

La începutul setului patru, fetele noastre sunt conduse cu 3-0 și deja se prefigura o catastrofă. La 3 – 5, antrenorul echipei din Ankara primește un cartonaș roșu de la arbitra greacă Lemonia Moula. Meciul este dramatic, egalăm la 7 apoi la 9 (prin Ruban). La 15-19, cerem din nou TO. Egalăm la 20, entuziasmant, dar greșelile (și norocul adversarelor) ne urmăresc: 21-21. Lugojul conduce cu 23-22 și publicul din Sala „I.K. Ghermănescu” este în picioare. Magnific! 25-23, set adjudecat de CSM, după o luptă epuizantă.

Calificare! Eliminăm pentru prima dată o echipă din Turcia, țara cu cel mai puternic campionat de volei feminin de pe continent.

Să le ținem pumnii fetelor noastre la 11 ianuarie, în îndepărtatele Insule Azore, unde vom avea ca partenere de întrecere vicecampioanele Portugaliei, Kairos Ponta Delgada!

stiri Timisoara si Resita Stiri si Publicitate din Timisoara CCE 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/