O nouă ediție a universității de vară pentru elevi, West Summer University, are loc la Universitatea de Vest din Timișoara

coverwsu22 768x337

Școala de vară destinată elevilor organizată la Universitatea de Vest din Timișoara, West Summer University, are loc în acest an în perioada 21 iulie – 6 august și cuprinde un program cu evenimente speciale dedicate educației și prieteniei. În programul UVT se regăsesc elevi curioși să descopere tainele mediului universitar, simulând întreaga experiență a vieții de student.

Anul acesta, la UVT se află peste 250 de elevi participanți din întreaga țară. La sosirea în Timișoara, tinerii au fost testați pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

În momentul înscrierii, fiecare participant și-a ales facultatea din cadrul UVT la cursurile căreia dorește să participe pe parcursul școlii de vară. Elevii au parte de activități educaționale introductive pentru fiecare domeniu de studii, acestea fiind pregătite de cadre didactice universitare. De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul UVT desfășoară activități de consiliere și orientare cu elevii participanți, pentru a-i sprijini să decidă responsabil cu privire la viitoarea carieră. Complementar, elevii iau parte la diverse activități culturale, recreative și de socializare, prin intermediul cărora își întregesc experiența studenției în centrul universitar din Timișoara.

„Întâlnirile de vară la care elevii se înscriu anual în cadrul proiectului West Summer University sunt organizate prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timișoara și Organizația Studenților – OSUT, fiind ocazii binevenite pentru tinerii participanți de a veni în contact cu experiențele vieții studențești. Ne bucurăm să îi primim în mijlocul comunității UVT pe elevii interesați și talentați care s-au înscris în acest program al descoperirilor, în noua ediție specială WSU22, care le va oferi amintirile din #CeaMaiTareVară la #UVT!”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Cazarea participanților este asigurată într-un cămin al Universității de Vest din Timișoara, în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legale și regulamentelor UVT în vigoare.

Mai multe detalii despre ediția 2022 a WSU se pot consulta aici. Noutățile pot fi urmărite și pe rețelele de socializare, pe Facebook și Instagram.

West Summer University se încadrează în seria complexă de activități pe care UVT le adresează elevilor și mediului preuniversitar. Timp de două săptămâni, la Timișoara, elevi din întreaga țară descoperă toate secretele vieții de student și dobândesc o idee clară despre domeniul de studii pe care vor să îl urmeze la nivel universitar, descoperindu-și abilitățile și interesele cu sprijinul cadrelor didactice și consilierilor UVT.

1000 x 100 gif logiscool