O nouă acțiune de donare de sânge pentru copiii de la Spitalul „Louis Țurcanu”

louis turcanu
explo 1000x200

Academia Mămicilor din Timișoara organizează o nouă acțiune de donare de sânge pentru copiii internați în secția de Hemato-Oncologie a Spitalului „Louis Țurcanu”.

Campania este programată pentru data de miercuri, 25 mai, între orele 7.30 – 13.30. Cei care doresc să se alăture se pot înscrie pe aplicația Blood Do Challange de unde pot obține informații atât despre procesul de donare, cât și despre campanii.

În plus, cei care donează pot participa gratuit la evenimentul caritabil Timotion.

Persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală invazivă, chiar și minimă, pot dona după șase luni, iar cele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 pot dona sânge la 28 de zile de la vindecare.

Persoanele care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna pot dona sânge dacă au trecut cel puțin șapte zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și nu au prezentat simptome. Sau dacă au trecut șapte zile de la remiterea oricărui simptom. Cei care s-au vaccinat cu Astra Zeneca pot dona sânge după patru săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a putea participa la campania de donare de sânge pot fi citite și AICI.

„La sediul Centrului Regional de Transfuzie Sangvină Timișoara vă rugăm să urmăriţi roll-up-ul cu sigla Academiei Mămicilor din Timişoara (AMT). În zona respectivă veţi fi așteptați de voluntarii AMT cu zâmbete şi multe mulţumiri. Împreună putem aduce speranţă şi schimba destine”, transmite Academia Mămicilor din Timișoara.

banner 970 x 250