Se stropește din nou împotriva țânțarilor din avion, la Timișoara

explo 1000x200

A venit căldura, așa că și-au făcut prezența și țânțarii. În aceste condiții, Primăria Timișoara anunță că începe o nouă acțiune de dezinsecție aeriană și terestră, care va debuta la data de 19 mai.

Primăria Timișoara informează că, în perioada 19 – 24 mai, se va desfășura o nouă acțiune de dezinsecție aeriană. Mai precis, se vor stropi împotriva țânțarilor din avion, dimineața de la răsărit și până la ora 10.00, și seara după ora 17.00 și până la apus. De asemenea, împotriva insectelor se va acționa și cu tratamente terestre în perioada 25 – 31 mai, între orele 21.00 – 06.00, pe domeniul public al Timișoarei.

Firma care va realiza dezinsecția este Coral Impex SRL, cu care Primăria Timișoara are semnat un contract. Potrivit reprezentanților instituției, substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate”, a informat Primăria Timișoara.

Totodată, reprezentanții instituției le amintesc timișorenilor că au obligația de a lua măsuri pentru combaterea rozătoarelor, insectelor și dăunătorilor. În caz contrar, persoanele fizice riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar cele juridice, între 1.000 și 2.500 lei.

banner 970 x 250