O nouă achiziție! Acord de principiu pentru cumpărarea imobilelor și terenurilor din prelungirea fostului Club ITL

clubul itl lugoj

Consilierii lugojeni și-au dat în unanimitate acordul de principiu pentru achiziționarea de către Primărie a imobilelor și terenurilor aflate în prelungirea fostului Club ITL. 

Printr-o adresă înaintată Primăriei municipiului Lugoj în data de 7 iulie 2022, proprietarii și-au exprimat dorința de a transmite în proprietatea municipiului Lugoj, prin vânzare, imobilele situate pe strada Anișoara Odeanu, nr.9. Este vorba despre teren și construcție – popicărie și teren și construcție – spațiu comercial. Amintim că în cursul acestui an, municipiul Lugoj a achiziționat imobilul fostului Club ITL, respectiv terenul, în suprafață de 1.241 mp.

Popicăria și terenul aferent ocupă o suprafață de 1,530 mp, iar spațiul comercial și terenul aferent, 215 mp. Prețul imobilelor va fi stabilit printr-un raport de evaluare, care va fi supus și el pre aprobare Consiliului local.

„Prin achiziționarea imobilelor oferite spre vânzare se deschid noi posibilități de valorificare pentru locația fostului Club ITL, care, prin facilitățile oferite și poziționare, se poate dovedi foarte util și pentru comunitate”, se spune în motivarea proiectului, redactată de primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu.

În acest fel, Școala nr. 6 „Anișoara Odeanu” ar avea accesul deschis pentru mașinile de pompieri, în caz de intervenție, ceea ce este un aspect foarte important. În plus, școala are posibilitatea de a se extinde cu noi corpuri de clădire pe terenurile respective.

Alte imobile, aceleași piedici?

Toate bune și frumoase, dar și aici este posibil să se repete scenariul cu vânzarea către Primărie a imobilelor de pe Insula Cotu Mic, respinsă pentru a treia oară în cadrul Consiliului local. Reamintim că vânzarea acestora primise în unanimitate acordul de principiu al consilierilor, care și-au însușit și raportul de evaluare, adică au votat favorabil și suma care a rezultat pentru achiziționarea imobilelor. Dar, la etapa finală, a treia, consilierii din opoziție nu au mai fost de acord cu achiziționarea imobilelor de către Primărie.

La fel și acum, de la acordul inițial de principiu și până la achiziționarea propriu zisă a imobilelor, este drum lung, dar aceștia sunt pașii legali de urmat. Pentru a trece la vot, astfel de hotărâri au nevoie de două treimi din voturile consilierilor municipali. O astfel de majoritate nu mai poate fi asigurată doar de consilierii liberali, chiar dacă ei dețin majoritatea simplă în Consiliul local.

Dincolo de procedurile legale destul de complicate, imobilele respective se degradează continuu, lucru valabil nu doar pentru Insula Cotu Mic, ci și pentru zona fostului Club ITL.