O investiţie de 2,5 milioane de euro, periclitată de votul consilierilor locali PSD din Caransebeş

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a reacționat virulent astăzi, în ședință extraordinară de Consiliu Local, sătul de șicanele grupului PSD, de la debutul mandatului și până în prezent.

Felix Borcean a cerut girul aleșilor locali pentru implementarea a unui proiect ce vizează amenajarea a două terenuri de sport multifuncționale și nu l-a primit din partea consilierilor PSD. Ceea ce l-a scos din minți pe edilul orașului a fost și împotrivirea pesediștilor la un proiect care ar ajuta la dezvoltarea unei investiții de 2,5 milioane de euro în municipiul Caransebeș.

În fapt, proprietarii unei hale de la ieșirea din oraș spre Hațeg au solicitat Primăriei Caransebeș un lot de 0,86 ha, aflat lângă societatea comercială în cauză, în vederea amenajării unui bazin pentru colectarea apelor pluviale și udarea spațiilor verzi. Și asta pentru că zona Caromet nu beneficiază de utilități, iar normele de mediu în vigoare solicită amenajarea unui bazin pentru rezerva de apă în caz de incendiu, precum și amenajarea unei parcări pentru firmă și spații verzi, care să confere un aspect plăcut și util zonei. Consilierii PSD s-au împotrivit pe motiv că nu a fost pusă la propunerea de proiect și documentația ISU care ar fi cerut acest bazin. Felix Borcean a făcut mențiunea în plen că nu este normal ca, într-un oraș pe care-l dorim în plină dezvoltare economică, să nu puteam să oferim condiții de dezvoltare a investițiilor. Orașul nu ar fi avut decât de câștigat, societatea fiind obligată prin lege să dețină spații verzi, parcări și acel bazin care, dacă nu îl poate amenaja, i se retrage autorizația ISU. Opunerea consilierilor PSD l-a determinat pe Felix Borcean să declare că orașul îi va taxa pe cei care au blocat astăzi proiectul în Consiliul Local.

Cel mai probabil la următoarea ședință de lucru a legislativului local, un reprezentant al investitorului va fi invitat în plen pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la acest proiect pe care societatea este nevoită să-l dezvolte în vecinătatea halei de producție.