Încă un gugulan în Guvernul României, numit chiar de premierul Grindeanu!

explo 1000x200

Sorin Grindeanu nu este singurul caransebeșean din Guvernul României. Premierul a numit ca secretar de stat în Ministerul Economiei o concitadină.

Caransebeșeanca Simona Țeighiu-Jurj a fost numită de premierul Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul Economiei. Aceasta este născută la Caransebeș, dar locuiește de ani buni la Timișoara.

Simona Țeighiu-Jurj s-a născut pe 19 septembrie 1981 la Caransebeș și a fost eleva tatălui premierului la Colegiul Național „CD Loga” din Caransebeș, pe atunci Liceul Pedagogic. A părăsit apoi orașul pentru a-și desăvârși studiile la Timișoara, înscriindu-se la Facultatea de Științe Economice a Universității de Vest.

„Ca orice copil, visul meu a fost să devin învăţătoare şi să fiu exact ca şi doamnele pe care le-am avut eu la clasă. În plus, iubesc foarte mult copiii. Mi-a plăcut foarte mult faptul că în liceu am avut ocazia să fac şi practică în acest sens. Din păcate, nu am reuşit să profesez niciodată ca dascăl, deşi am o diplomă care îmi atestă calităţile de profesor. Cel puţin, aşa îmi place să cred”, a povestit Simona pentru Adevărul. După ce a absolvit liceul s-a reprofilat pe un domeniu mai puţin umanist, dar la care a început să vizeze încă din timpul liceului. A ajuns în vânzări „Din liceu mă gândeam că trebuie să urmez Facultatea de Ştiinţe Economice pentru că iubesc cifrele şi calculele şi am considerat că o astfel de facultate te face să gândeşti pragmatic şi să ştii exact unde să cauţi rădăcinile unei probleme”, a spus aceasta în cadrul aceluiași interviu.

Simona Țeighiu-Jurj are 35 de ani și a fost director economic al Autorității Rutiere Române. Premierul Sorin Grindeanu a semnat joi numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei a Simonei Țeighiu-Jurj. Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

banner 970 x 250