O inițiativă verde: Go electric, biclclete electrice eco-friendly de închiriat pentru timișoreni!

Sustenabil, eco-friendly, healthy, sport și pe două roți. Ce poate fi? Goe (Go electric) este un serviciu nou de închiriere de biciclete electrice apărut în Timișoara, care și-a lansat recent activitatea, chiar înainte de izbucnirea pandemiei. Pentru că susțin sustenabilitatea și stilul de viață sănătos, cei de la Goe oferă servicii de livrare și ridicare directă clienților lor. 

Despre bicicletele electrice Goe

Bicicletele pot fi închiriate la un preț de 55 de lei/zi, iar pentru perioade mai lungi de timp, prețul este personalizat în funcție de nevoile clienților. Bicicletele Goe se evidențiază prin roșul puternic, întrucât sunt surori de producție a bicicletelor electrice bulgare Eljoy. Bateriile sunt de 36V și 500Wh și pot fi reîncărcate oriunde și oricând. Viteza maximă setată este de 25 km/h, iar printr-o încărcare se pot parcurge 90-100 kilometri. Închirierile se fac la numărul de telefon 0749 507 230 sau prin mesaj direct pe pagina de Facebook a celor de la Goe.

Cine e în spatele ideii?

Răzvan Dornean este fondatorul companiei. El și-a imaginat un transport alternativ ca metodă de păstrare a distanțării sociale, cât și ca soluție pe termen lung pentru fluidizarea traficului din oraș. Momentan Goe are un număr redus de biciclete, însă Răzvan își dorește să se extindă și să încheie parteneriate cu restaurante și hoteluri, pentru cei care vin în Timișoara și abordează acest tip de transport. Răzvan se oferă voluntar pentru a livra clienților bicicletele unde au nevoie de ele. „Am gândit Goe ca un serviciu flexibil ce poate fi ușor accesat de oricine are nevoie, printr-o solicitare telefonică. În această perioadă este necesară deplasarea fie la rude, pentru cumpărături sau spre locul de muncă. De aceea, voi livra bicicletele dezinfectate acolo unde îmi sunt solicitate, echipat cu cele necesare. Voi preda bicicletele și voi oferi un scurt instructaj de folosire a acestora păstrând distanțarea socială. În lunile de izolare am fost martorii unor momente în care planeta ne-a arătat că putem trăi și altfel: mai curat, mai flexibil, mai responsabil. Cred cu tărie că aglomerațiile din trafic și din diferite puncte ale orașului pot fi evitate, acum mai mult ca niciodată, datorită distanțării sociale. Acesta este unul dintre motivele pentru care mi-am dorit să îl lansez pe Goe în Timișoara: pentru a invita timișorenii la experimentarea unei perspective mai eco-friendly, apropiată de trendurile ascendente ale altor orașe europene”, ne spune Răzvan Dornean.