O fotografie pe adresa prefectului de Caraș-Severin, Cristian Gâfu

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Instituția Prefectului reprezintă Guvernul în teritoriu. Chiar dacă nu mai este ce a fost cândva, ca atribuții prefectul veghează (sau cel puțin așa ar trebui) la buna funcționare a instituțiilor deconcentrate. Cu atât mai mult cu cât el este numit în funcție de partidul aflat la guvernare, a cărei politică o promovează în teritoriu.

Ocupat cu prea multe probleme de natură politică, deși funcția de demnitate publică îi interzice să facă acest lucru, prefectul de Caraș-Severin, Cristian Gâfu, nu mai reușește să vadă lucrurile minore, dar supărătoare, din jurul său. Ori, dacă le vede, trece nepăsător, zi de zi, pe lângă ele. Altfel nu se explică cum, în buricul târgului, pe bulevardul Al. Ioan Cuza din Reșița, la una dintre instituțiile deconcentrate aflate în coordonarea prefectului, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin, din steagurile României și ale Uniunii Europene au rămas doar franjuri. Mai precis, din tricolor mai atârnă doar două culori, partea cu albastru și galben, iar din cel al Europei abia se disting două-trei steluțe. O batjocură la adresa simbolurilor naționale și ale Uniunii Europene din care facem parte.

Dacă nici atât respect nu mai avem față de aceste simboluri, atunci cum poți să vorbești de reformarea Ministerului de Interne, de schimbarea mentalității înalților funcționari publici transformați în agenți electorali ai partidelor aflate la putere ori de încredere în cei care, vremelnic, ne conduc?

promovare banner maxagro

Domnule prefect de Caraș-Severin, Cristian Gâfu, știm că țara este săracă, miniștrii sunt zăpăciți de atâtea probleme, austeritatea este cuvântul de ordine, dar aceasta nu scuză atitudinea disprețuitoare față de aceste simboluri sfinte.

publicitate tmc 640