O firmă din Ciortea a reușit să dea mai multe țepe decât Vlad Țepeș!

Deși avea ordin de interdicție să mai facă afaceri cu animale din noiembrie 2015 de la Ministerul Agriculturii, firma lui Culărea a continuat să achiziționeze animale de pe sate, pentru care apoi a „uitat” să mai plătească.

Zeci de oameni din Zorlențu Mare, Dezești, Fârliug, dar și din alte județe ne-au asaltat cu sesizări despre firma Pema Ovin și a patronul acesteia, Marius Culărea, care în perioada pascală, a cumpărat sute de miei de la aceștia, dar nu i-a mai plătit. Prejudiciul oamenilor variază de la câteva zeci de mii de lei și ajunge chiar până la 500.000 de lei. Doi bărbați au venit pentru a doua oară din județul Mureș să lămurească problema și să-și recupereze banii.

„În luna mai, am vândut la Pema Ovin, la numitul Culărea Marius, 300 de miei în valoare de 52.300 de lei. Banii trebuia să mi-i dea în 10 zile lucrătoare. Mă tot amână de pe o săptămâna pe alta”. În aceeași situație este și un alt producător din Mureș. „Ne-a sunat cineva, un intermediar. Femeia a venit la noi, a văzut mieii, ne-am înțeles. Noi până acum tot așa am dat, cu atestat, cu certificat de producător, cu crotaliile de la medicul veterinar și cu contul bancar, că se virează banii în cont. Legea trebuia să rămână ca înainte: banii jos și le dai marfa Am vândut 60 de miei și trebuie să primesc 10.800 de lei”.

Primul reflex al oamenilor a fost să sesizeze Poliția dar, spun ei, deși au ajuns până la inspectorul-șef Viorel Avram, acesta i-a descurajat și le-ar fi spus că Poliția nu se poate implica în rezolvarea situației, singura cale fiind instanța.

Dacă e așa, atunci cu siguranță inspectorul-șef este complicele acestor țepari de lux, care au reușit să facă milioane de lei pe spatele unor țărani care își rup oasele crescând animale. Ceea ce au făcut Culărea și Pema Ovin este penal, firma continuând să cumpere animale după ce Ministerul dăduse ordin că nu mai are voie, ascunzând oamenilor și primăriilor respective aceste lucruri, ceea ce sugerează infracțiuni de fals și înșelăciune, polițiștii fiind printre primii care ar fi trebuit să se sesizeze, nicidecum să-i deruteze pe acești oameni și să paseze problema în registrul civil, astfel încât Culărea și firma sa să scape basma curată.

Ghinionul pentru Marius Culărea și firma sa, Pema Ovin, a venit în luna august 2016 când societatea a intrat în insolvență și administrarea companiei a fost preluată de George Popescu. Omul spune că, de când a fost numit administrator special al societății, a plouat cu reclamații și acuze la adresa „țeparului” Marius Culărea. „Dacă au acte cum au predat animalele, îi voi ajuta pe cei care v-au sesizat să se înscrie la masa credală, dar nu sunt foarte multe bunuri de patrimoniu în firmă, iar halele respective sunt girate la bancă”, spune Popescu de la Consultant Insolvență SPRL, administratorul judiciar provizoriu.

Potrivit informațiilor furnizate de ONRC, societatea a avut o cifră de afaceri în anii 2013 și 2014 ce depășea 2 milioane de lei noi, iar în 2015, de peste un milion de lei noi. În toată perioada asta, numărul de angajați nu a depășit 6 persoane! Dar, sigur, pentru inspectorul-șef Avram, faptele nu-s investigabile…

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu detalii!


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/