O femeie însărcinată, cu formă severă de COVID-19, decedată după patru stopuri cardio-respiratorii! Medicii nu au reușit să salveze nici fătul!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Situație dramatică în vestul țării. O femeie însărcinată, confirmată pozitiv COVID-19, a decedat după patru stopuri cardio-respiratorii. Situația nu este foarte clară, dar din informațiile oferite se pare că medicii din secția de ATI de la Spitalul Județean din Arad, acolo unde a fost internată inițial, nu ar fi intubat-o la timp. Pacienta a fost transferată la Spitalul Județean din Timișoara, dar a decedat astăzi.

Femeia, gravidă în 28 de săptămâni, a fost testată pentru că îndeplinea condițiile unui contact direct cu o persoană deja confirmată cu COVID. A fost internată în Spitalul Județean din Arad, în zona roșie pregătită pentru pacienții confimați pozitiv, dar starea ei s-a agravat și a fost mutată în secția ATI a aceluiași spital. Cazul ar fi fost descoperit întâmplători de inspectorii DSP care, văzând că situația este delicată au hotărât să o transfere la Timișoara.

„Astăzi am avut un caz halucinant din punctul nostru de vedere. O tânără de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și deci a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune. Din păcate pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima oară nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat. De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme, iar când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită. Din informațiile noastre a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un inspector din cadrul DSP, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității inturbării, fiind deci un caz clasic de ATI.  Neavând probleme ginecologice, dacă pacienta ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct în secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp, ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt”, a declarat, Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean.