O comună din Clisura Dunării nu abandonează lupta pentru a fi declarată staţiune de interes local

Aflată într-un stadiu destul de avansat pentru a putea fi declarată stațiune turistică de interes local, o comună din zona Clisurii Dunării se lovește de unul și același impediment banal: lipsa unui bancomat pe raza UAT-ului.

Pentru a deveni stațiune turistică, comuna condusă de Petru Nicolae Furdui pare că întrunește una din condițiile esențiale: numărul minim al locurilor de cazare, mai exact – 100: „Suntem la 130 de locuri de cazare și suntem la 100 de locuri de cazare la nivel de 3 stele”. Edilul Berzascăi anunță că atenția acordată întrunirii unui punctaj cât mai mare este sporită, numărul crescut al punctelor forte putând acoperi singurul minus care pare să pună bețe-n roate materializării acestei idei.

„E clar că se muncește la acest capitol. Suntem într-o fază destul de avansată. Trebuie să îndeplinești un punctaj pe care îl stabilește regulamentul, respectiv ordinul ministrului în acest sens. Vom încerca să obținem punctajul, astfel încât să nu fim afectați, chiar dacă există acest impediment cu bancomatul.”, a explicat primarul independent pentru expressdebanat.ro.

În condițiile în care mai multe bănci au pus lacăt activităților întreprinse în zonă, Petru Nicolae Furdui este de părere că singura variantă care ar reglementa situația se referă la montarea de POS-uri în cadrul structurilor de primire turistică:

„Încercăm să mergem pe varianta în care structurile de primire turistică și agenții economici să aibă montat un POS pentru ca încasările să se poată face cu cardul. Această opțiune ar putea să ne acopere deficiența respectivă, mai exact montarea unui bancomat de către o bancă. Nu abandonăm lupta! Vom continua să luptăm, să punctăm în altă parte mai mult, astfel încât acest lucru să nu fie un impediment.”, a mai dat de înțeles șeful administrației publice locale din Berzasca.

Sursa foto principal: infoturism-berzasca.ro.