O, ce veste minunată! Caloriferele timișorenilor rămân calde până la Revelion. Apoi… se caută soluții

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Noroc cu banii de la Guvern, altfel timișorenii ar fi stat fără căldură și apă caldă până la sfârșitul anului. Primarul Dominic Fritz a anunțat că abonații Colterm vor avea caloriferele încălzite cu siguranță până după Revelion, iar apoi… trebuie găsite noi soluții.

Primăria Timișoara a fost salvată de către Guvern, în această toamnă, după ce a primit 54 de milioane de lei pentru a plăti facturile Colterm. Asta înseamnă că timișorenii abonați la sistemul de termoficare al orașului vor avea căldură și apă caldă în locuințe până la sfârșitul anului.

După Revelion, întreaga sumă de bani de la Guvern va fi cheltuită, astfel că Primăria Timișoara trebuie să găsească noi soluții de finanțare a Colterm.

Mă bucur chiar foarte mult că putem să trecem Revelionul cu banii din partea Guvernului și sper ca până atunci să mai identificăm niște surse și pentru primele trei luni din anul 2022. Pentru că altfel o să fie foarte dificil”, a declarat Dominic Fritz, marți seara, în plenul Consiliului Local Timișoara.

STPT job 1000x200

Marți-seara, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea pierderilor tehnologice induse aferente anului 2020 ale Colterm. Concret, aceste pierderi se ridică la suma de 73 de milioane de lei, jumătate din sumă urmând a fi acoperită cu bani de la bugetul de stat.

Aprobăm pierderile tehnologice pentru că acum avem și bani cu care să le plătim. De altfel, aprobarea de astăzi este doar una parțială, tocmai pentru că nu vrem să aprobăm bani pe care nu-i avem”, a precizat Dominic Fritz.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/