Scandal pe tema sistemului de parcare din Timișoara: „Mai abțineți-vă cu porcăriile astea de doi bani! Nu aveți cei șapte ani de acasă!”

plen consiliu local timisoara

Conducerea Primăriei Timișoara este acuzată de mai mulți consilieri locali că intenționează să-și angajeze apropiații în sistemul de parcare pe care vrea să-l înființeze. Asta în condițiile în care acesta prevede câteva posturi în plus. Aleșii locali s-au certat minute în șir pe marginea acestui proiect, în plen, dar în final s-au adunat voturile necesare.

Mai mult de o oră s-au contrat consilierii locali din Timișoara în plen pe marginea proiectului de hotărâre care prevede înființarea „Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor publice din Municipiul Timișoara – Timpark”.

Printre cei care a luat cuvântul s-a numărat consilierul local PNL Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei, care a precizat că nu există nicio bază legală pentru înființarea acestui nou serviciu și a atras atenția că sunt foarte mulți angajați. „87 de persoane primesc salariu din sumele pe care timișorenii le plătesc pentru locurile de parcare”, a semnalat Dan Diaconu.

Despre numărul mare de angajați din acest nou serviciu a vorbit și Simion Moșiu, consilier local PNL. „Dacă se angajează aproape 90 persoane în acest SRL, iar încasările sunt cât salariile sau mai mici, înseamnă că scopul este pur și simplu de a crea niște posturi pentru niște băieți cu calități speciale. Din punctul de vedere al eficienței economice, nu este decât un balast la nivelul bugetului Primăriei Timișoara”, a precizat Simion Moșiu.

Este un serviciu care contravine interesului timișorenilor, creează o structură stufoasă, aduce costuri mai mari și probabil niște posturi pentru clientela politică”, a semnalat și consilierul local liberal Ștefan Sandu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Iritat de criticile aduse, viceprimarul Ruben Lațcău a precizat nervos: „Nu înțeleg exact cum funcționează partea asta de clientelă politică, dar dvs. ne puteți explica mai bine, pentru că v-ați votat nevasta în Consiliul de Administrație al SDM”. Radu Țoancă, consilier local PSD, i-a bătut obrazul viceprimarului Timișoarei pentru limbajul său, afirmând că nu are cei șapte ani de acasă.

Domnule Lațcău, mai abțineți-vă cu porcăriile astea de doi bani. Vă rog eu mult, că nu aveți cei șapte ani de acasă”, a precizat Țoancă. „Vă rog să vă abțineți, să nu transformăm ședințele de consiliu local într-un spectacol public și un deliciu al presei”, a adăugat și viceprimarul PNL Cosmin Tabără.

În final, după aproximativ o oră de discuții, proiectul a fost aprobat.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/