Acuzat că nu a făcut nimic, Fritz a răbufnit: „Ne faceți furăcioși?”

fritz dominic

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a avut o reacție nervoasă în plenul Consiliului Local, după ce liberalul PNL Dan Diaconu l-a acuzat că nu a făcut nimic în primul an de mandat. „Pentru ce am plătit 200 de milioane de lei atunci? Ne faceți furăcioși?”, a răbufnit Fritz.

Ședință de Consiliu Local cu scântei marți-seara la Timișoara. Spiritele s-au încins în special între liberali și useriști, pe marginea mai multor proiecte de hotărâre. La finalul plenului, și primarul Dominic Fritz a avut o reacție nervoasă, după ce consilierul local PNL Dan Diaconu, fost viceprimar al Timișoarei, l-a acuzat că nu a făcut nimic în primul său mandat.

Nu ați făcut nimic tot anul ăsta, dar absolut nimic”, a reproșat Dan Diaconu actualei conduceri a Primăriei Timișoara.

În replică, primarul Fritz a strigat: „Pentru ce am plătit 200 de milioane de lei atunci, domnule Diaconu? Spuneți că am plătit 200 de milioane de lei pe nimic? Ne faceți furăcioși?”. Dan Diaconu nu s-a lăsat mai prejos și i-a reproșat edilului că cele 200 de milioane de lei reprezintă sume care au provenit din fonduri europene.

Nu sunt doar din fonduri europene, sunt și din fonduri locale. Este de trei ori decât ați reușit să cheltuiți anul trecut. S-a făcut ceva cu acești bani sau nu? Nu mai spuneți că nu s-a făcut nimic, că cifrele nu țin cu această poveste”, a punctat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei și Dan Diaconu au început să se certe înainte ca un proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2021 să fie supus votului. Dominic Fritz a anunțat că vor fi redirecționați aproape 20 de milioane de lei.