O bandă de hoți din sud-vestul țării, destructurată de procurori. Hoții au dat spargeri și în Caraș-Severin

O bandă de spărgători de locuințe din Hunedoara a fost destructurată de către polițiștii din Arad și plasați în arest preventiv, din informațiile procurorilor rezultând că aceștia ar fi dat spargeri și în zona orașului Oțelu Roșu.

Polițiștii i-au prins chiar în flagrant, în momentul în care intenționau să dea următoarea spargere și i-au reținut, după care au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Arad, cu propunerea de arestare preventivă, propunere admisă de către acesta.

„Din cercetările efectuate, a reieșit că în perioada 29 iulie- 9 august a.c., 6 tineri (5 bărbați și o femeie), toți din județul Hunedoara, ar fi comis pe raza județelor Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, 2 infracțiuni de tâlhăriecalificată și 3 infracțiuni de furt calificat, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 26.000 de lei.

La data de 10 august a.c., peste 40 de polițiști arădeni și hunedoreni împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au desfășurat pe raza localității Vulcan, șase percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor menționate mai sus.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor bunuri provenite din comiterea activității infracționale, un autoturism, telefoane mobile și sume de bani”, transmite IPJ Arad.

Cei 6 tineri au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, iar la data de 11 august au fost prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor în cauză au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului de Operațiuni Speciale Arad, Biroului de Operațiuni Speciale Timișoara și Biroului de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

tmc 640