O altfel de alergare! Ultramaraton virtual din cel mai vestic până în cel mai estic punct al României

promovare online Timisoara Casa Auto

Amatorilor de alergat li se propune o altfel de cursă, una virtuală, din cel mai vestic punct al României, Triplex Confinium din Beba Veche, până în cel mai estic – plaja Sulina. Organizatori sunt cei de la Sight Running. Ultramaratonul inedit are 986 de kilometri, iar doritorii au la dispoziţie şapte luni, din 1 iunie şi până în 31 decembrie, pentru a progresa pe harta virtuală de la Start la Finish. Toți participanții care finalizează „cursa” cu succes primesc catarama personalizată a evenimentului, care poate fi purtată la curea.

Taxa de participare este de 70 lei și include cheltuielile de producție și de expediere prin poștă a cataramei, precum și gestionarea și verificarea datelor furnizate de participanți pentru actualizarea zilnică a „clasamentului” pe întreaga perioadă a evenimentului.

„Acest eveniment nu își propune să fie o cursă competitivă! De ce? Pentru că desfășurându-se virtual, nici nu este posibil să se poată face un «clasament» în sensul clasic al termenului, care să compare în mod onest și corect performanța tuturor, pe aceeași scală; deoarece participanții aleargă în lumea reală pe trasee diferite, în condiții diferite; deoarece «cronometrarea» (măsurarea distanțelor parcurse) nu este făcută de un observator independent, ci chiar de participanții înșiși (chiar dacă mergem pe sistemul «pe încredere» și suntem convinși că toți participanții își vor raporta în mod onest «kilometrajul» zilnic și nu își vor fura singuri căciula, doar pentru «gloria» unui titlu fără miză sportivă reală, de «a fi ajuns primul/prima»). Nu ne interesează deci atât de mult cine ajunge primul sau prima, ci mai degrabă ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes tura la care s-au înscris (doar dus, 986 km sau dus-întors, 1972 km), în timpul alocat.”, a transmis Ciprian Ştefănescu, organizator al evenimentului.

promovare banner maxagro

Întrecerea este deci, mai degrabă, a fiecăruia cu sine și cu propriile limitări decât cu ceilalți. Ideea nu este cine câştigă, ci să se îmbunătăţească fiecare pe sine.

publicitate tmc 640