Explicația dată de Nicolae Robu cu privire la schimbarea managerului de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, devenit cunoscut la nivel național pentru buna gestionare a pandemiei de coronavirus, are o nouă conducere din 15 mai. În spațiul public au fost lansate mai multe puncte de vedere în legătură cu decizia ministrului Sănătății. Nicolae Robu a venit însă cu explicații.

Unitatea sanitară de la Pădurea Verde se află în subordinea Primăriei Timișoara. Schimbarea Voichiței Lăzureanu (PSD) din fruntea spitalului a ridicat semne de întrebare, mai ales că hotărârea aparține ministrului Sănătății care, în perioada stării de urgență, a avut posibilitatea legală de a lua o astfel de decizie. Cristian Oancea (PNL) este cel care a urcat din funcția de director medical, locul său fiind preluat de fostul manager. Nicolae Robu spune însă că medicul Voichița Lăzureanu nu s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de manager și apreciază activitatea pe care a desfășurat-o în timpul mandatelor.

„Am o dezamăgire față de unele declarații și poziții ale unora. Doamna Voichița Lăzureanu a avut tot sprijinul meu, uneori a și declarat asta, e adevărat. Și-a terminat primul mandat cu mine ca primar. A dat concurs și a obținut al doilea mandat, cu mine ca primar. I-a expirat și al doilea mandat. A avut o numire interimară, la propunerea mea. Dar dânsa nici măcar nu s-a înscris la concursul care a fost lansat pentru funcția de manager. Fără să spun un cuvânt negativ despre doamna Voichița Lăzureanu, ba dimpotrivă, cu numire a dânsei ca director medical am considerat că în continuare este mai potrivit să fie manager domnul Cristian Oancea, care a devenit și profesor, a fost desemnat și prorector al Universității de Medicină și care s-a implicat exemplar și pe parcursul pandemiei, și înainte. Am o părere bună despre doamna Voichița Lăzureanu și ca profesionistă și are în continuare sprijinul meu. Câteodată mă surprinde cu anumite declarații.”, a explicat Robu.

Cristian Oancea a fost numit manager interimar, iar administrația locală, cea care a preluat responsabilitatea unităților sanitare din subordine, odată cu schimbarea normelor în timpul stării de alertă, nu dă semne că va fi luată o altă decizie în ceea ce privește funcția de conducere de la nivelul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.