Nürnberg, orașul renăscut din cenușă, la mai puțin de o oră de zbor din Timișoara

Un castel medieval, jucării vechi de sute de ani și clădiri pline de istorie sunt printre principalele obiective ce pot fi văzute la Nürnberg. În mai puțin de o oră de zbor de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, turiștii pot vizita cel de-al doilea cel mai mare oraș bavarez, renăscut din cenușă.

Orașul a fost bombardat, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în proporție de peste 90%, fiind al doilea cel mai distrus oraș din Germania. În ciuda faptului că au fost grav afectate în timpul războiului, multe dintre vechile clădiri medievale au fost restaurate cu multă glorie. Astfel că acum orașul vechi din Nürnberg este un centru important pentru artă și cultură, având peste 500.000 de locuitori.

Locul este vizitat anual de mii de turiști, din toate colțurile lumii. Unul dintre obiectivele principale este Castelul Nürnberg, structură impresionantă de 351 de metri înălțime, care domină orizontul. Una dintre cele mai importante cetăți medievale supraviețuitoare din Europa, castelul a fost reședința tuturor regilor și împăraților germani între 1050 și 1571.

Un alt obiectiv este Primăria Veche, care datează din 1332. Cu toate că a fost distrusă în cel de-al Doilea Război Mondial, clădirea a fost reconstruită. Pe lângă funcțiile administrative pe care le îndeplinește, Primăria are și o temniță ce datează din Evul Mediu, cu 12 celule și o încăpere pentru tortură.

Primăria se află la câteva minute distanță de Piața Centrală a orașului, unde turiștii pot vedea cunoscuta Fântână Frumoasă sau Caruselul Căsniciei capodoperă ce prezintă toate etapele unei căsnicii: de la dragostea de la început și până la momentul absolut al despărțirii, moartea.

Adulții cu suflet de copil și cei mici pot vizita Muzeul Jucăriilor, recunoscut în întreaga lume pentru jucăriile sale de peste 600 de ani. Muzeul are 1.400 de metri pătrați, toți împânziți cu mii de păpuși, figurine, lego, animăluțe de pluș, jucării din lemn sau machete de tren.

Orașul vechi din Nürnberg  este un centru important pentru artă și cultură. Turiștii pot vizita Muzeul Național Germanic, care găzduiește cea mai mare colecție de artă și cultură din țară. Muzeul are mai mult de 1,2 milioane de articole legate de istoria artistică și culturală a regiunii, inclusiv documente istorice. Aceeași clădire găzduiește Muzeul Industrial, în timp ce pentru iubitorii de artă, în apropiere de Muzeul Neues Nürnberg, e expusă o colecție mare de artă modernă și contemporană.

Gastronomia este diversă, de la bucătăria tradițională la cea japoneză sau la cea italiană. Pofticioșii pot achiziționa de la chioșcuri tradiționalii cârnăciori Nürnberger Rostbratwurst sau pot servi bere nemțească la restaurantele din zonă.

Înainte de Al Doilea Război Mondial, catacombele din Nürnberg erau folosite pentru depozitarea a ceea ce au mai de preț bavarezii, berea, fiind așadar un soi de cramă. Ulterior, odată cu începerea Războiului, locuitorii orașului le-au folosit pentru a se adăposti de bombardamente. Catacombele sunt accesibile publicului și pot fi vizitate prin intermediul unui tur ghidat.

De pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, turiștii pot zbura în zilele de luni și de vineri cu o cursă Wizz Air către Nürnberg. Prețul biletelor poate porni și de la 61 de lei. Mai multe informații legate de zboruri găsiți pe site-ul oficial Aerotim.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/