Numiri politice în Poliție?! Avram: „Nu au existat presiuni asupra mea!”

Inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Viorel Avram, exclude numirea pe criterii şi influenţe politice a oamenilor din subordinea sa în diferite funcţii!

Tot mai multe voci acuză că numirea unor comandanţi sau şefi de post în cadrul Poliţiei din Caraş-Severin s-a făcut şi se face în continuare doar pe baza apartenenţei politice, fără a se ţine prea mult cont de competenţe şi de realizări. Deşi e limpede că pe aceleaşi criterii sunt unşi, de exemplu, directori de şcoli şi de tot felul de instituţii publice, şeful IPJ Caraş-Severin susţine că în poliţie lucrurile stau cu totul altfel.

„Este dreptul fiecăruia de a formula reclamaţii la instituţiile competente. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin reprezintă o instituţie reglementată prin Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea și funcţionarea Poliţiei Române. Noul Statut al poliţistului, adoptat prin Legea nr. 360/2002, completează şi detaliază dispoziţiile privind desfăşurarea, în limitele şi conform legii, a acestei activităţi puse în slujba comunităţii. Astfel, toate numirile în funcţie se fac în condiţiile legii (prin examen, concurs, interviu)”, a explicat Viorel Avram.

Mai mult decât atât, inspectorul-şef respinge varianta exercitării vreunei influenţe asupra sa din sfera politică: „În ceea ce mă priveşte, nu au existat astfel de presiuni asupra mea!”

Comments

 1. marius says:

  Mdah, dupa Ancuta-Limba-de-Lemn avem un alt exemplar, Viorel-Limba-de-Lemn.
  Doar nu te astepti sa spuna adevarul intr-un comunicat de presa care ar suna cam asa:,,Ma intrebati daca am fost pus pe pile, bineinteles ca am fost pus pe pile! Nepotismul se afla la toate nivelurile de conducere ale Politiei Municipiului Caras-Severin. Locuitorii pot vedea realizarile familiei mele extinse pe strada. Droguri, crime, bisnitari, haos in trafic sunt doar cateva dintre contributiile pe care competentele nostre in management le-au adus orasului. Le multumim pe aceasta cale lucuitorilor tacuti ai orasului Resita si le promitem ca jaful si dezorganizarea vor continua pana cand DNA va descinde in birourile noastre. Chiar si atunci vom continua sa negam invocand Legea nr. 218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea si funcţionarea Poliţiei Române, dar ce vreti? avem si noi guri de hranit”, au comentat pentru presa Ancuta si Viorel Limba-de-lemn.

 2. vio says:

  palarie intr-un picior, chici ciuperca ce e ??!! cum ai ajuns dani la acest subiect de presa ? daca ai amanunte de ce nu scrii mai multe? frica pazeste via.
  Acesta provocare o astepti cu detalii de la prosti. Fi ziarist de calibru,nu jigodie de presa, sau ai semnat vreo adeziune, si trebuie sa multumesti jupinului? Felicitari !!!

 3. colombo says:

  felicitari pentru foto, expresia fetei spune totul despre sinceritatea declaratiilor pe care le face, poate jura ca basescu (cu lovirea copilului) ca spune adevarul

 4. colombo says:

  Adevarul este ca Viorel-Limba-de-Lemn are cele mai putine numiri politice in functii de conducere la IPJ(STOIAN adjunctul,STOIAN, sefa economic, PAPA sef Politia Resita , sef Otelu Rosu, sef Moldova Noua). Majoritatea celorlalti sefi au fost pusi tot pe pile pe timpul lui STOLOJESCU sau MICU si nu a PUTUT sa-i schimbe, cu toate ca multi AR MERITA.
  Poate este normal ca seful de IPJ sa fie pus politic, ceilalti insa sub nici o forma.

 5. vio says:

  iata dani ai numirile , facute de avram, ce sunt mentionate de colombo, fa tu sapaturi si stabileste daca sunt politice, daca esti jurnalist de calibru, daca nu multumestele cu ham ham, si ce ti da jupinul, poate asa vei creste si tu !!!???