Fost primar elvețian, cetăţean de onoare la Caransebeş

Unul dintre cei mai implicați voluntari străini din ultimii 20 de ani în acțiunile caritabile de la Caransebeș a fost distins cu diploma de Cetățean de Onoare al urbei.

 

Consilierii locali au considerat că merită din plin titlul onorific domnul Christoph Oetterli Spaar, cel care prin asociația „Viitor cu România” ajută municipiul Caransebeș în baza unui parteneriat de colaborare în domeniile agricol, social și educațional. Domnia sa a fost primar într-un orășel din Elveția timp de 20 de ani, iar de când s-a pensionat nu a putut rămâne pasiv la ceea s-a întâmplat în România postcomunistă. De aceea, de-a lungul anilor a ajutat la aducerea în Caransebeș a zeci de transporturi umanitare, a inițiat proiectul „Speranța Verde” în baza căruia micii agricultori puteau îngriji grădini de legume pe terenul pus la dispoziție de primărie. De asemenea, a ajutat alături de membrii asociației „Ajutor cu România” la înființarea a mai multor ateliere mecanice și laboratoare de calculatore la Liceul Forestier din municipiu. Un alt proiect important pentru comunitate a fost reabilitarea unei clădiri emblematice a municipiului Caransebeș. Lucrările de reparații și modernizare la casa în care a locuit marele compozitor, dirijor și pianist Antoniu Sequens au fost finalizate de către Societatea Femeilor Ortodoxe cu sprijinul financiar al asociației. Investiția s-a ridicat la 40 de mii de lei, ne-a menționat președinta societății caritabile, Monica Iacobescu.

Primarul municipiului, Marcel Vela, i-a mulțumit domnului Christoph Oetterli Spaar pentru toate lucrurile bune și inițiativele care au dat roade la Caransebeș și a menționat că Primăria Caransebeș oferă gratuit cetățenilor de onoare ai municipiului câte un lot de teren pentru construirea unei case pentru cei care nu domiciliază în urbea de pe Timiș și Sebeș. Primele cereri de teren pentru case au fost înregistrate din partea artiștilor plastici Bata Marianov și Eugen Petri și așteaptă o cerere și din partea voluntarului elvețian.

Comments

  1. xxx says:

    ATENTIE si cu Vela este un fel de Nechita al carasului care foloseste la fel politia locala si crede ca este singurul primar capabil