„Numele Cismăneanțu are valoare mai mare decât partidele! Nu voi sta niciodată la masă cu infractorii!”

Fostul primar al orașului Bocșa pune eșecul din scrutinul de săptămâna trecută și pe seama blatului care ar fi fost făcut de liderii PNL și PSD, dar spune că rezultatul ar fi fost decis de cetățenii care s-au întors acasă de peste hotare, „invitați” să-l voteze pe Mirel Pascu!

Eugen Cismăneanțu a pierdut din nou competiția pentru Primăria Bocșa și recunoaște că nu s-a așteptat la asta. Chiar înainte de alegeri a renunțat la calitatea de membru PMP și, automat, și-a pierdut și locul în Consiliul Local Bocșa. Astfel, astăzi privește de pe margine viața politico-administrativă a orașului, dar nu exclude posibilitatea de a intra într-o altă formațiune politică la un moment dat. Excepție face doar PSD, după cum a mărturisit acesta pentru expressdebanat.ro.

„A fost o competiție în care poți să câștigi sau nu. E o surpriză, nu ne așteptam la un rezultat de acest fel pentru că lucrurile nu se conturau în direcția aceasta, dar alegerile au fost decise de cei care au venit de afară. Au venit foarte multe microbuze cu oameni care, probabil, asta și-au dorit sau au fost influențați să-și dorească acest rezultat. Mă refer la bocșeni plecați în străinătate care au fost ajutați să vină în țară pentru a merge la vot. Dacă au fost plătiți sau nu asta numai ei știu. Rezultatul este unul pe care îl accept, este voința cetățenilor, nimeni nu te obligă să-ți vinzi votul. Dacă totuși au făcut-o, să fie sănătoși! Eu nu cred că lucrurile se vor îndrepta într-o direcție bună, pentru că au demonstrat până acum că dezvoltarea nu-i interesează și că nu i-a interesat niciodată pe cei care au câștigat acum alegerile. Repet, nu cred că vom avea un viitor strălucit.”, a comentat Cismăneanțu, primar timp de două mandate în Bocșa.

Chiar dacă își recunoaște înfrângerea, Eugen Cismăneanțu vede și o parte plină a paharului. A obținut un număr important de voturi, chiar dacă a candidat independent, fără a avea vreun partid în spate care să-l susțină. Tocmai asta l-ar face tentant pentru aproape orice formațiune politică. „E prematur să vorbesc acum despre viitorul meu politic, cert este că rezultatul pe care l-am obținut mă obligă să rămân și să observ ce se întâmplă în viața publică a orașului. Am demonstrat că numele Cismăneanțu are valoare mai mare decât partidele și lucrul acesta m-a bucurat foarte mult. Am obținut un scor bun, care a depășit toate celelalte partide la un loc. PNL a avut un scor dezastruos și asta arată că a făcut înțelegere cu PSD. S-a confirmat încă o dată ceea ce am susținut legat de aceste înțelegeri meschine, pe care șefii celor două partide le-au făcut în detrimentul dezvoltării orașului.”, a declarat acesta pentru Express de Banat.

Fostul primar n-a explicat până acum motivele care l-au determinat să plece de lângă Ionuț Popovici, să demisioneze din PMP și să candideze din postura de independent. Nu a făcut-o nici de data asta. A precizat însă foarte ferm că e exclus să fie vreodată membru PSD: „Relația Cismăneanțu-PMP este una normală. Eu am ieșit din partid, nu mai fac parte din nicio formațiune politică. Am demisionat înainte de alegeri, nu mai sunt nici măcar consilier local. Asta a fost voința mea. Niciodată nu voi fi în PSD. Deocamdată am luat voturi mai multe decât PNL și AUR la un loc. Rămâne de văzut ce voi face pe viitor. În politică nu spui niciodată «niciodată», dar mai puțin Cismăneanțu în PSD. Cismăneanțu nu va sta niciodată la masă cu infractorii!”