Alin Nica își anunță sprijinul pentru Cosmin Tabără la șefia PNL Timișoara: „Este momentul viceprimarului să preia și să reconstruiască organizația”

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și-a anunțat susținerea pentru Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei, la președinția organizației municipale a PNL. Tabără concurează la alegerile interne de sâmbătă cu consilierul local Raul Ambruș.

Alin Nica își argumentează opinia prin faptul că organizația are nevoie de un om cu anvergură, un profesionist care să aibă și o poziție cheie în administrație.

„Am spus în propria campanie electorală: cred în experiență și cred în tinerețe. De asemenea, cred că ele funcționează cel mai bine împreună. Însă, președinte al organizației va fi o singură persoană și nu pot trece cu vederea concluziile mai multor întâlniri din ultimele luni care au condus în mod repetat în aceeași direcție: la Timișoara, PNL are nevoie de un om cu anvergură, un profesionist aflat într-o poziție cheie în administrație, un lider capabil să obțină sprijinul personalităților marcante ale orașului. În contextul actual, este momentul viceprimarului Timișoarei să preia și să reconstruiască organizația PNL din postura de președinte.”, a declarat Alin Nica.

Pentru Tabără și-au arătat susținerea și deputatul Marilen Pirtea, și senatorul Alina Gorghiu.

„Între două persoane dedicate, între două persoane care mai au încă multe de acumulat și de dovedit, între două persoane care au un rol bine definit în viitorul PNL Timiș, îl voi vota pe cel care corespunde cel mai bine, la acest moment, descrierii anterioare, îl voi alege pe Cosmin Tabără, convins fiind că Raul Ambruș poate demonstra că este un om de viitor pentru PNL Timiș.”, a spus deputatul Pirtea.

„Este echilibrat, un om care face evaluări corecte, coagulează, are experiență administrativă și, foarte important, știe să exploreze orice posibilități pentru a obține rezultate ale proiectelor sale.”, a precizat Gorghiu.

La rândul său, Raul Ambruș a strâns în jurul lui mai mulți tineri liberali. Unul dintre ei este deputatul Claudiu Chira. „Doctorand al Universității Politehnica din Timișoara, tânăr consilier local, lider al tinerilor timișoreni și singurul candidat care a crescut în și alături de organizația PNL Timișoara. Este omul în jurul căruia se poate construi, omul care poate uni toate echipele și omul care poate duce organizația PNL Timișoara mai departe. Raul, vei reuși pentru că tu lupți corect și o faci pentru toți cei care cred în tine și îți sunt alături.”, i-a transmis Chira colegului său de partid.

Alegerile interne la PNL Timișoara au loc sâmbătă, 3 iulie. Au fost depuse candidaturi și pentru Biroul Politic Local. Astfel, pentru cele două poziții de prim-vicepreședinți și-au depus candidatura Octavian Crețu, Adrian Radu, Dan Diaconu și Adrian Lulciuc. Pentru cele 8 poziții de vicepreședinți concurează Alexandru Chițac, Adrian Colhon, Simion Moșiu, Daniela Mariș, Cristian Miclăuș, Neluși Tănase, Marius Ursu, Constanța Căldăraru, Carmen Popescu, Mirel Telteu, Lorenzo Barabas, Mihai Nastasiu, Constantin Becea, Caița Panici, Gordana Barb, Cosmin Hogea, Alin Sîrbu și Mihaela Valcovici. Alte 15 poziții vor fi ocupate de membrii BPL, iar o poziție este dedicată trezorierului.