Numele cancelarului Angela Merkel, invocat în precampanie. Relația unuia dintre candidații la Primăria Timișoara cu șeful guvernului german

Unul dintre contracandidații liberalului Nicolae Robu la Primăria Timișoara a oferit mai multe detalii cu privire la momentul în care a cunoscut-o pe Angela Merkel. Acesta spune că l-a întâlnit pe cancelarul german în vreme ce lucra pentru fostul președinte al Germaniei, Horst Köhler.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Timișoara a detaliat, pe Facebook, evenimentul social la care a cunoscut-o pe Angela Merkel, desfășurat în Palatul Bellevue, reședința oficială a președintelui Germaniei.

„(…) Am însoțit o persoană nevăzătoare, care se cunoștea cu mulți dintre musafiri. I-am spus numele oamenilor pe care i-am văzut în sală, iar dacă era cineva cunoscut, ne duceam împreună la persoana respectivă pentru a o saluta. După circa 30 de minute vorbiserăm cu aproape toți și am rămas într-un grup mai mic, la o discuție. Dintr-o dată a apărut lângă mine o femeie, a întins mâna către persoana nevăzătoare și a spus: «Bună seară, Angela Merkel sunt. Cred că au trecut câțiva ani de când ne-am întâlnit ultima oară» (…) Acest om este femeia cea mai puternică din lume. O lecție de modestie, empatie și clasă. Din păcate, de multe ori ajung la putere oameni din prima categorie. Din fericire, într-o democrație, odată ajunși acolo, se văd de la o poștă limitările ego-ului lor și pot fi dați jos prin vot.”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Într-o postare anterioară, candidatul USR-PLUS la Primăria Timișoarei a povestit cum i-a schimbat viața întâlnirea cu fostul președinte al Germaniei. Potrivit datelor înscrise în CV, Fritz a fost funcționar public la Administrația Prezidențială a Germaniei, șef de cabinet al fostului președinte german Horst Köhler între 2016 şi 2019, iar anterior, între 2013 şi 2015, a fost consilier personal al lui Köhler.