Nume importante ale Uniunii Sârbilor, prezente în Clisura Dunării, cu ocazia celebrării culturii sârbe

po 1000x100px (3)

Weekendul trecut, comunitatea sârbă din localitatea Moldova Veche a fost gazda evenimentului dedicat culturii sârbe, un eveniment pe care nu l-au putut rata comunitățile sârbești din Clisura Dunării și nici reprezentanții Uniunii Sârbilor din România.

O serie de activități culturale dedicate tuturor celor care apreciază multiculturalitatea Banatului au avut loc sâmbătă, 2 noiembrie, la căminul cultural Moldova Veche. Astfel, în fața localnicilor, dar și în fața invitaților din Serbia, scena instituției culturale din localitatea gazdă a fost acaparată de nenumăratele ansambluri de dansuri (Moldova Veche, Svinița, Liubcova, Socol, Belobreșca, Măcești, Serbia), tinerii garantând prin intermediul programului cultural-artistic, prin intermediul portului popular că moștenirea valorilor culturale și folclorul autentic sârbesc au continuitate.

Programul cultural-artistic a fost urmat de o expoziție de fotografie, imaginile ilustrate fiind o dovadă clară a transformărilor prin care a trecut orașul Moldova Nouă din 1914 până în prezent. Totodată, organizatorii expoziției au pus la dispoziția oamenilor și aparatura cu ajutorul căreia au fost imortalizate diversele obiective ale urbei de la malul Dunării.

Printre personalitățile importante care și-au făcut apariția în cadrul evenimentului organizat de Uniunea Sârbilor Moldova Veche se pot aminti: Ognjan Krstici (președintele Uniunii Sârbilor din România), Adrian Moiseș (președintele Organizației Locale a Uniunii Sârbilor Moldova Veche), Nicolae Curici (primarul comunei mehedințene Svinița), primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, președintele (Nedeljko Lakic) și vicepreședintele (Milan Kesic) Asociației „Regiunea mea”, Rusko Selo – Serbia.

La finalul manifestărilor, toți cei prezenți au fost invitați să ia parte la masa festivă organizată în acest sens.