Unităţile de învăţământ din Caraş-Severin, aflate sub incidenţa Scenariilor galben şi roşu, în continuă creştere

Conform celei mai recente actualizări a situației școlare din Caraș-Severin, numărul unităților de învățământ aflate în Scenariul verde înregistrează o scădere, actualmente numărul acestora fiind de 207, dintr-un total de 409, în timp ce numărul școlilor aflate sub incidența Scenariilor galben – 128 – și roșu – 11 – înregistrează un trend ascendent. În momentul de față, aproape 7.000 de elevi cărășeni desfășoară activități didactice exclusiv online.

Potrivit ISJ Caraș-Severin, iată care sunt unitățile de învățământ nevoite să aplice modul de predare online, ca urmare a respectării Scenariului roșu:

– comuna Gârnic: Școala Gimnazială Gârnic; Grădinița cu Program Normal Gârnic; Școala Gimnazială Padina Matei; Grădinița cu Program Normal Padina Matei;

leader board 728 x 90 px

– comuna Lupac: Grădinița cu Program Normal Clocotici; Școala Gimnazială Clocotici;

– comuna Văliug: Școala Gimnazială „Petre Sava Băleanu”; Grădinița cu Program Normal Văliug;

– municipiului Reșița: Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”; Colegiul Național „Mircea Eliade”; Colegiul Național „Traian Lalescu”.

În ceea ce privește numărul de clase care funcționează pe Scenariul roșu, acesta se conturează în jurul cifrei de 24 (trei din 27 au ieșit de pe Scenariul 3 ieri, 8 octombrie, iar alte două clase, au astăzi ultima zi.

Totodată, reprezentanții ISJ au prezentat și situația cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în școlile din Caraș-Severin. Prin urmare, de spitalizare au avut nevoie un elev, patru cadre didactice și un număr de două persoane din cadrul personalului auxiliar și nedidactic. Alți 39 de elevi se află în izolare la domiciliu/carantină, în timp ce numărul cadrelor didactice în acest caz se conturează în jurul cifrei 23, din care opt au ales să predea online, și 15 să intre în concediu medical, la fel cum au ales alte șase persoane din cadrul personalului nedidactic.

Sursa foto principal: adevarul.ro.