Ministerul Sănătății decontează aparatura medicală la două spitale din Caraș-Severin

Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a alocat din bugetul de stat pentru acest an aproape 3,5 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală la cele două mari spitale din Banatul de Munte.

Potrivit DSP Caraș-Severin Spitalul din Caransebeș va putea cumpăra aparatură medicală în valoare de 2.413.000 lei, iar Spitalul Județean din Reșița în valoare de 972.000 de lei.

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș urmează să primească banii pentru decontarea unui EKG fix, dar și mobil, dar și pentru aparatură video de laringologie, monitoare pentru funcții vitale, aparat de ventilație, pat de terapie intensivă, autoclav (sterilizator) și steamer. De asemenea Spitalul Județean Reșița are nevoie de un steamer vertical pentru imunohistochimie, aparat de ventilație, autoclav vertical, sterilizatoare de aer uscat, monitor de funcții vitale și instalație centrală de sterilizare.


leader board 728 x 90 px

De precizat că departamentele economice ale celor două unități medicale au început procedura de achiziție a aparaturii, iar fondurile vor intra în conturile celor două spitale doar în momentul în care aparatura este achiziționată și instalată, iar personalul instruit.