Se caută pesedistul modern pentru Parlament: intelectual, integru și fără dosare penale!

Liniștea așternută în sediul PSD Caraș-Severin după aflarea rezultatelor de la alegerile locale a fost înlocuită de frământările și bătăile de cap pentru întocmirea listelor cu candidați pentru Parlament. Bătăi de cap deoarece de la centru s-au comunicat câteva criterii obligatoriu de îndeplinit de către candidați!

Silviu Hurduzeu, președintele interimar al social-democraților cărășeni, va deschide, aproape sigur, lista PSD pentru Camera Deputaților. Este și singurul loc sută la sută eligibil în momentul de față. Pentru locul doi pe listă n-ar fi la această oră prea mulți doritori și, cel mai probabil, va fi ocupat de un tânăr pe care partidul intenționează să-l crească pentru viitor.

Prima poziție pe lista pentru Senat are și ea șanse reale să fie eligibilă, dar în niciun caz nu e garantat acest lucru acum. Actualul senator Ionuț Chisăliță, Gabriela Stuparu, Marius Damian, Ioan Crina și, surpriză mare, Cătălin Hogea, s-ar afla în discuții. Chiar Adrian Torma sau Luca Mălăiescu, mai spus unele voci din partid. Se va supune votului în partid, dar ultimul cuvânt pare să-l aibă Bucureștiul, de unde atât președintele Marcel Ciolacu, cât și Vasile Dâncu au transmis condiții clare și obligatorii.

„Sunt câteva lucruri care ar trebui să definească un candidat model, care să fie în pas cu timpul lui și care să poată profila partidul în mod real într-o societate care se schimbă foarte rapid. În primul rând, este vorba de ceea ce am numit noi câteva competențe soft, după modelul corporatist, dar care funcționează și în organizațiile politice. Ar trebui să aibă aptitudini de comunicare, aptitudini intelectuale, capacitate de relaționare. Evident, o altă probă eliminatorie este integritatea morală, să nu aibă dosare penale, leadership și convingere politică”, a șablonul creionat de Dâncu candidatului social-democrat pentru alegerile generale. Dacă se și aplică, atunci lista cu opțiuni se restrânge considerabil!