Valeria Schelean-Șomfelean renunță după opt ani la Camera Deputaților: „Voi continua să militez pentru interesele cărășenilor, chiar și din postura de simplu membru PNL!”

untitled design set 970x90 px

Deputat timp de două mandate, Valeria Schelean-Șomfelean a anunțat oficial că nu va candida la alegerile generale din decembrie, urmând a se dedica familiei și afacerilor, prin care va putea la fel de bine să contribuie la dezvoltarea județului. 

„Alegerea mea este aceea de a nu îmi depune candidatura în procesul intern de desemnare a listei pentru Parlamentul național. După 8 ani de activitate parlamentară și politică intensă, consider că este momentul să acord prioritate familiei și proiectelor personale profesionale. Opinia mea este că, indiferent de funcția deținută, 2 mandate sunt suficiente pentru ca un politician să își pună în practică proiectele pentru care a fost ales de către cetățeni. Pentru mine, faptul că am reușit să aduc schimbări în legislația muncii, a educației naționale, dar și cu privire la normele care reglementează protejarea victimelor violenței domestice – proiecte care afectează, implicit, și viața cărășenilor – reprezintă o validare a muncii mele ca parlamentar”, a anunțat liberala.

În cei opt ani de mandat, spune Valeria Schelean-Șomfelean, a depus eforturi pentru a reprezenta cât mai bine județul în forul legislativ și consideră că a fost un parlamentar activ, atât în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, cât și în plenul acesteia. „Am dus, alături de colegii mei parlamentari din celelalte județe, greul bătăliei pentru apărarea statului de drept și a democrației în România. De asemenea, am pledat mereu, inclusiv în aparițiile mele publice, pentru o politică făcută cu decență și bazată pe proiecte concrete. M-am delimitat de toate acele situații în care limbajul și atitudinea vulgară au fost arma principală a policitienilor cu care am interacționat în diferite momente. Iubesc Caraș-Severinul și, tocmai de aceea, o parte din proiectele personale și ale familiei mele vizează județul nostru. Îmi doresc să contribui activ, chiar și din domeniul privat, la dezvoltarea acestei zone”, a adăugat aceasta.

Valeria Schelean-Șomfelean nu renunță definitiv la activitatea politică, ci rămâne alături de PNL, chiar dacă va avea doar calitatea de simplu membru. 

Filiala Județeană Caraș-Severin a Partidului Național Liberal urmează a-și desemna candidații pentru alegerile parlamentare din acest an în cursul zilei de sâmbătă, în cadrul ședinței Colegiului Director Județean. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/