Numărul mediilor de 10 din Timiș a crescut de la opt la nouă la Evaluarea Națională, după afișarea rezultatelor finale

Numărul mediilor de zece din județul Timiș a crescut de la opt la nouă la Evaluarea Națională, după ce toate contestațiile au fost soluționate, iar astăzi Ministerul Educației a făcut publice rezultatele finale.

Ministerul Educației a făcut publice, astăzi, rezultatele finale la Evaluarea Națională, după contestații. Astfel, în județul Timiș numărul absolvenților de clasa a VIII-a care a reușit să obțină media zece a crescut de la opt la nouă.

Asta după ce un elev de la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara a solicitat recorectarea lucrării la Limba Română, nemulțumit de faptul că a primit doar 9,10. Astfel, profesorii care i-au verificat din nou lucrarea au decis să-i acorde nota maximă.

leader board 728 x 90 px

Pe de altă parte, „promovabilitatea” la Evaluarea Națională nu s-a schimbat în județul Timiș, fiind tot de aproape 78%. Asta înseamnă că dintre cei 3.830 de candidați prezenți la examen, 2.981 dintre aceștia au obținut medii peste cinci.

Din data de 16 iulie începe admiterea la liceu. Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.