Greu de contestat! Doar 3 elevi din Caraș-Severin au mai trecut în tabăra celor cu note peste 5 la Evaluarea Națională

S-au afișat contestațiile, dar tot degeaba pentru majoritatea celor cu note sub 5! Doar trei elevi au obținut o notă mai mare la probele de la Evaluarea Națională. Veștile proaste continuă: din 105 de elevi care și-au contestat nota, 65 au primit un punctaj mai mic decât cel inițial.

De-a râsu’ plânsu’! Doar șase candidați care au depus contestații pentru proba de limba română au obținut medii mai mari. În Caraș-Severin au fost depuse 105 contestații, 61 la limba română, 2 la limba maternă și 42 la matematică. La o privire în ansamblu, se observă o creștere de câteva sutimi la proba de limba română, cea de 0.05 fiind cea mai mică.  În schimb, cei care au fost reevaluați a pierdut chiar și 0.90 puncte din nota inițială. La matematică, 23 au obținut o notă mai mare iar la limba maternă ambii elevi au primit un punctaj mai bun. Astfel, 31 au obținut o notă mai mare în timp ce 65 (51 la română și 14 la matematică) și-au micșorat-o. Dacă la început am avut 917 elevi cu medii mai mari sau egale cu 5, acum avem 920. Procentul de promovabilitate în Caraș-Severin nu s-a schimbat simțitor. Județul se află tot la 65.8% promovabilitate.

De menționat, media notelor peste 5 este trasă în sus de notele la română. Altfel, la matematică avem 45.1% dintre elevi care au notele sub 5. Judecând după subiecte, care aveau și variante multiple, putem trage concluzia că elevii s-au bazat mai mult pe noroc decât pe gândirea logică. Pentru a lua măcar 5, era suficient a ști ce înseamnă un număr divizibil cu 10, o scumpire de 10% din prețul de 100 de lei, diferența în grade a temperaturilor dintr-o zi, o fracție subunitară, rezolvarea unei ecuații simple, calcularea câtor animale sunt în curtea lui Andrei știind că are de două ori mai multe rațe decât cele 10 găini, să aplici teorema lui Pitagora și cât înseamnă trei sfert dintr-un segment împărțit la un sfert. Este un mister și cum doi elevi au fost eliminați pentru că au încercat să copieze la un examen cu probleme care se aplică și în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, dezinteresul are loc de cinste și astfel Caraș-Severinul se află tot pe locul 4 din coada clasamentului național.

La nivel național, avem o medie de 76.9% promovabilitate, adică 84% la română și 67.4% la matematică. Pe băieți chiar i-a durut în…cot! Pe sexe, băieții care au obținut la nivel național medii între 1 și 5 sunt în procent de 27.6% comparativ cu 18.57% fete. Situația pe sate este, totuși, mult mai gravă ca la oraș. Aproximativ 37.3% dintre elevii din rural au obținut note între 1 și 5 comparativ cu 14.26% din oraș.

Notele de la examen au o pondere de 80% în media de admitere la liceu, restul de 20% reprezentând media anilor de gimnaziu. Din fericire, elevii vor putea folosi calculatorul pentru a-și calcula media…

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/