Numărul mediilor de 10 a crescut de la două la trei în Timiș, după soluționarea contestațiilor

Încă un absolvent de liceu din județul Timiș a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor, astfel că numărul elevilor cu note maxime a ajuns la trei. După afișarea rezultatelor finale, promovabilitatea la BAC a crescut cu 1,28%, ajungând la 69,28%, în Timiș.

Ministerul Educației Naționale a făcut publice, astăzi, rezultatele finale la examenul de Bacalaureat, după ce au fost soluționate toate contestațiile.

Astfel, aflăm că numărul absolvenților de liceu din județul Timiș care au obținut media zece a crescut de la doi la trei. Asta după ce un elev de la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara a primit nota maximă. Inițial, acesta a obținut nota 9,85 la Geografie, a făcut contestație și, în final, a primit media zece. Ceilalți doi elevi de zece din Timiș au terminat clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara și la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din Lugoj.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, după contestații, promovabilitatea a crescut cu 1,28 procente, fiind de 69,28%. În total, încă 51 de candidați au obținut medii de trecere a examenului de Bacalaureat. De asemenea, în urma contestațiilor, 80 de note au rămas nemodificate, 448 de note au fost scăzute, iar 822 au fost majorate față de cele inițiale.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 4.258 de candidați, dintre care s-au prezentat 3.972, iar trei au fost eliminați pentru că au încercat să copieze. Statisticile Inspectoratului Școlar Timiș arată că 2.556 de candidați au promovat BAC-ul, iar 847 au fost declarați respinși.