Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, reabilitat printr-un proiect european

Peste cinci milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea, modernizarea și dotarea fostei case de copii din Teregova, imobil în cadrul căruia își desfășoară activitatea învățământul liceal.

În ședința de la finalul lunii iunie, consilierii cărășeni au aprobat transmiterea unor imobile (teren și clădiri) din domeniul public al județului în domeniul public al Primăriei Teregova, în vederea modernizării și folosirii cu destinația de săli de curs pentru elevii Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie”, respectiv Grădinița PN Teregova.

Altfel spus, pentru continuarea implementării proiectului semnat în toamna anului trecut cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, Primăria Teregova trebuia să devină proprietară pe bunurile și terenurile aflate în patrimoniul județului. „Avem în derulare un proiect în valoare de 5,4 milioane de lei, care are în vedere reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic «Sfântul Dimitrie» din Teregova, și care este clădirea fostei Case de Copii. Sperăm ca luna aceasta să terminăm proiectul tehnic, pentru a scoate lucrarea la licitație. Primăria Teregova derulează, de fapt, patru proiecte pe Programul Regional Operațional, pe fiecare nivel de învățământ: primar, gimnazial și liceal, fiind cuprinsă în reabilitare și școala cu clasele I-VIII din Rusca. De pe urma celor patru proiecte beneficiază aproximativ 750 de copii, iar în unul dintre imobilele primite de la Consiliul Județean își desfășoară activitatea Grădinița PN Teregova. Această unitate oferă condiții moderne, la standarde europene, fiind renovată prin anii 2006-2007, iar de actul educativ se ocupă dascăli titulari, bine pregătiți.”, a punctat primarul comunei Teregova, Maria Damian.