„Numai minciuni, investiția mea e blocată pentru că mi se fac numai nedreptăți! Parcarea are toate actele în regulă!”

sala evenimente musteta
1000x100

Cu aproape un milion de euro investiți deja, cu un dosar stufos și cu o hotărâre a instanței în mână, Ioana Musteța se pune în fața buldozelor care erau pe punctul de a-i demola parcarea de tiruri de lângă centura Caransebeșului!

Familia Musteța a băgat bani frumoși într-o pensiune, un service auto și o parcare pentru tiruri, iar planul de investiții mai cuprinde o generoasă sală de evenimente și o a doua parcare. Totul s-a blocat din cauza parcării deja executate. Urbaniștii din Primăria Caransebeș refuză să avizeze PUZ-ul respectiv pe motiv că pe locul parcării figurează spațiu verde. Primarul Felix Borcean spune că acest lucru i-a făcut pe consilierii locali să se abțină la vot când au avut pe masă documentația respectivă. Printr-o sentință în primă instanță, Ioana Musteța a reușit să-l oblige pe edilul-șef să revină în plenul Consiliului Local cu PUZ-ul privitor la parcarea pentru tiruri.

Felix Borcean a confirmat că, odată rămasă definitivă sentința, va reintroduce pe ordinea de zi PUZ-ul, cu același aviz negativ din partea Compartimentului Urbanism. În timp ce acesta susține că parcarea e construită ilegal, familia Musteța pune pe masă un dosar de sute, poate mii de pagini, și acuză: „Avem avizele necesare de la Drumurile Naționale, de la Consiliul Județean, avem actele complete pentru obținerea Certificatului de Urbanism. Noi avem tot ceea ce trebuie, dar primarul nu se supune nici acum ordinelor instanței. De doi ani jumătate suport numai minciuni, investiția mea e blocată pentru că mi se fac numai nedreptăți! Spunea primarul că pune indicatoare pe acel drum?! Păi drumul respectiv nici măcar nu aparține Caransebeșului, e un drum ce a aparținut comunei Turnu Ruieni. Nu drumul taie autostrada, ci invers, autostrada taie drumul. El nu are niciun drept să-mi pună indicatoare. Eu am intabulat tot drumul de la Primăria Turnu Ruieni, când s-a făcut centura Caransebeșului, drumul acesta exista. Centura aparține Drumurilor Naționale, primarul Borcean nu are niciun drept să pună acolo indicatoare! Nu e nimic ilegal așa cum tot susține primarul Borcean!”

Amenințată că-i va fi demolată parcarea, Ioana Musteța atrage atenția că arhitectul-șef al județului și Consiliul Județean au constatat deja că documentația este completă, acordând aviz favorabil pentru Planul Urbanistic Zonal – zonă depozitare, service auto, parcare și servicii complementare de cazare și agrement. „Sunt abuzuri, sunt lucruri deloc în regulă care se fac în Primărie pentru a ne bloca investiția! Noi avem documente care demonstrează asta, iar instanța ne-a dat deja dreptate!”, a mai spus Ioana Musteța.