S-au încins spiritele în urma unui articol publicat de Express de Banat, pe baza unei postări a Sindicatului Administrației Publice „Forța Legii”. Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, cel care are în subordine Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a reacționat după o întâlnire pe care a avut-o șefa DGASPC, Elena Amzoi, cu mai mulți salariați ai Direcției și cu președintele SAP „Forţa Legii“, Ringo Dămureanu.
Veştile bune pentru angajaţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraş-Severin, anunţate de Elena Amzoi, directorul executiv al instituţiei, după cum informa SAP „Forţa Legii“ pe pagina de Facebook a sindicatului, par a se întoarce împotriva dnei Amzoi.
Precizând că proiectul de buget pe 2019 al instituţiei pe care o conduce nu a fost realizat de către SAP, cum greşit apăruse în articolul din EdB, Elena Amzoi a explicat azi pentru expressdebanat.ro în ce au constat discuţiile cu sindicatul despre bugetul pe anul viitor. „Aşa cum scrie în procesul-verbal, la acea întâlnire le-am spus că noi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, am pregătit bugetul pe 2019, că am inclus în buget sporurile şi toate drepturile salariale şi că urmează să fie aprobat de conducerea Consiliului Judeţean, în funcţie de bugetul pe care-l au şi ei“, explică Elena Amzoi, directorul executiv al DGASPC.
Ionuţ Popovici, vicepreşedintele de resort al Consiliului Judeţean, se declară nemulţumit că a trebuit să afle din presă despre acea întâlnire şi despre ce s-a discutat cu acel prilej.
„Nu este în regulă dacă atât eu, cât și președintele Consiliului Județean primim această informație din presă, dar dacă dna director Amzoi așa înțelege… Nici eu și nici președintele CJ nu am fost înștiințați, cum era firesc, despre această întâlnire cu acest sindicat Forța Legii care, din punctul meu de vedere, nu este reprezentativ, având 35 de membri. În acest moment există 5 sindicate la nivelul DGASPC, unul dintre ele fiind această Forța Legii din, culmea, Craiova! Cele 5 sindicate au în total aproximativ 400 de membri la nivelul instituției, din cei peste 1000 de angajați ai DGASPC. Eu personal le-am recomandat în repetate rânduri, tocmai pentru că sunt foarte mulți angajați la nivelul acestei instituții, să își înființeze ei un sindicat, pentru că cine ar putea să-i reprezinte mai bine decât ei pe ei? Sigur că nu au făcut“, ne-a declarat Ionuţ Popovici.
Acesta aminteşte că bugetul DGASPC Caraş-Severin se face conform nevoilor acestei instituții, iar proiectul de buget va trebui susținut punctual de conducerea DGASPC și de șefii de centre. „Nu vrem să ne mai trezim că mai apare pe undeva vreo imprimantă de vreo 10.000 de euro, așa cum au fost în anii precedenți… Bugetul DGASPC nu poate fi pus în discuție la această dată, atâta vreme cât mai urmează o rectificare a Guvernului. În plus, bugetul este aprobat de Consiliul Județean. Cum am putea să dăm dovadă de seriozitate în momentul în care mai sunt două luni până la sfârșitul anului și toată lumea știe că mai există o rectificare? Asta nu înseamnă că noi nu suntem interesați de acele sporuri, care în anumite condiții trebuie date oamenilor, dar repet, conform legii și conform posibilităților financiare. Pentru că, dacă ajungem ca la Spitalul Județean, unde aproape 90% din banii care vin se duc pe salarii, cred că nu este în regulă“, argumentează vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care subliniază că banul public trebuie gestionat corect.