Curtea de Apel Timișoara verifică averea nejustificată a unui judecător bănățean acuzat de luare de mită!

Fostul președinte al Secției de Contencios Administrativ și Fiscal de la Tribunalul Caraș-Severin, Nicușor Maldea, judecat în prezent într-un dosar de corupție pentru că ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat al cărui creier ar fi fost lichidatorul Ion Tudor, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate cu o avere ce depășește cu mult nivelul câștigurilor obținute în roba de judecător!

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 181.573 de lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Nicușor Maldea, judecător la Tribunalul Caraș-Severin până în momentul în care DIICOT a descins în instanța cărășeană și l-a scos cu cătușe pe mâini pe magistrat.


„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Timișoara, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Nicușor Maldea. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază, precum și despre existența diferențelor semnificative. Nicușor Maldea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, informează ANI.

Nicușor Maldea e judecat într-un dosar de corupție în care sunt investigate mai multe fapte care au avut ca scop devalizarea patrimoniului Reșiței. Magistratul ar fi ajutat prin deciziile sale grupul infracțional conturat în jurul lichidatorului Tudor. Acesta își susține însă nevinovăția și a apelat deja la instanțele internaționale pentru că ar fi fost ținut încătușat în ciuda unei decizii a instanței care îi înlocuise măsura preventivă cu una mai blândă.