„Nu voi candida de dragul de a-mi continua o carieră politică doar ca să am ce face”

ciolos 2
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Deputatul european Dacian Cioloș consideră că este prea devreme să poarte o discuție cu privire la o potențială candidatură a sa la președinția României. Fostul lider USR a precizat însă, la Timișoara, că nu va candida doar de dragul de a-și continua cariera politică.

„E prea devreme să vorbim acum de candidaturi, cu atât mai mult de o candidatură la prezidențiale. O candidatură la europarlamentare… ați aflat că alegerile europarlamentare vor avea loc la mijlocul anului viitor, deci mi se pare că e prea devreme și oricum eu nu îmi pun problema să iau o decizie acum legată de o candidatură. Eu mai am un mandat încă, eu mai am un an de zile dintr-un mandat, deci încă 20% din mandat îl am de exercitat. Evident că și aceste întâlniri o să mă ajute să iau și o decizie legat de felul și modul în care pot să fiu mai util cu o candidatură sau alta.”, a declarat Dacian Cioloș, la Timișoara.

Dacă se va decide cu privire la o candidatură la prezidențiale, Dacian Cioloș spune că aceasta va fi una individuală care se adresează tuturor votanților, dincolo de susținerea unui partid.

„Dacă va fi o candidatură la europarlamentare sau la parlamentare, ea o să aibă loc pe lista unui partid sau a unei alianțe. Dacă va fi la prezidențiale – e o candidatură individuală care, evident, se adresează tuturor cetățenilor și tuturor votanților, dincolo de susținerea din partea unui partid sau a mai multor partide pentru o astfel de candidatură. În momentul în care îmi voi formula o candidatură, voi fi foarte clar și precis cui mă adresez și care e motivul pentru care candidez. (…) Nu voi candida de dragul de a-mi continua o carieră politică, ca să am ce face.”,  a mai spus Dacian Cioloș.

1000x100 casa brutarului

Europarlamentarul a explicat și motivele pentru care a ale să intre într-un partid politic, după mai multe poziții tehnocrate.

„Mi-a luat mult timp până când să decid să intru într-un partid politic, chiar dacă am exercitat responsabilități și atribuții în stat, fie la nivel național, fie la nivel european. Am intrat în politică și într-un partid ca să fac lucruri pentru România dintr-o poziție mai bine plasată. Și la fel îmi voi gândi și o eventuală candidatură, din aceeași perspectivă. În măsura în care voi considera că asta e modalitatea prin  care pot să îmi pun în valoare experiența, competența să îmi susțin un proiect, o voi face și voi prezenta proiectul respectiv foarte clar și precis, dacă nu, voi căuta alte modalități prin care să pot să îmi continui activitatea.”, a concluzionat Cioloș.

Dacian Cioloș a fost premier al României între noiembrie 2015 și ianuarie 2017, fără apartenență politică, susținut de președintele Klaus Iohannis. În octombrie 2016 a lansat Platforma 100, iar în 2018 a prezentat noul partid politic PLUS care, ulterior, a fuzionat cu USR. În 2021 a demisionat din USR și a creat platforma REPER.

expres banat 1000x100 (2)