Cioloș, după ce Fritz l-a criticat pentru plecarea din USR: „Eu nu sunt bun la politica de dat la gioale”

ciolos 1
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Fost premier al României, europarlamentarul Dacian Cioloș apreciază că are o relație normală cu primarul Dominic Fritz, fostul său coleg de partid, chiar dacă edilul local afirma că demisia lui din USR reprezintă finalul carierei sale politice.

Într-un interviu acordat presei centrale la începutul anului, primarul Dominic Fritz, președintele USR Timiș, afirma că plecarea lui Dacian Cioloș din USR reprezintă finalul carierei sale politice. Întrebat, la acea vreme, dacă Dacian Cioloș va lua din voturile USR, Fritz a afirmat: „(…) Dacă ești deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios?”

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz: „USR nu a reușit încă să reaprindă speranța că există cu adevărat o alternativă”

„Nu comentez declarațiile altuia, în general, cu atât mai puțin a lui Dominic Fritz care mi-a fost coleg, pe care l-am sprijinit în campanie și după campanie și pe care aș fi gata să îl sprijin dacă pot oricând de acum înainte, atâta vreme cât el face lucruri bune pentru Timișoara. În rest, relația mea e una normală și acum cu el. Oricând, dacă ar fi cazul să îmi ceară sprijinul, dar aproape că n-o s-o facă, pentru că dacă mă consideră expirat politic, nu-l mai interesează. Dar în măsura în care la un moment dat l-ar interesa, eu în general nu port pică oamenilor, eu emoția mi-o pun în altă parte, nu în bătălii interne. Eu sunt gata oricând, în continuare, să lucrez și cu colegii din USR pe obiective politice ce țin de România.”, a declarat Dacian Cioloș, la Timișoara.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Întrebat dacă are vreo emoție în ceea ce îl privește pe Dominic Fritz, într-o cursă prezidențială, Dacian Cioloș a spus că este adeptul unei conduite politice orientate spre public, nu spre adversari.

„Eu am emoții când mă refer la electorat. Eu votul nu i l-aș cere lui Dominic Fritz sau celuilalt contracandidat, ci oamenilor. Sigur că e o confruntare de idei, de opinii, de programe, dar eu nu mă raportez atât de mult la cum să-i dau la gioale celuilalt, ci cum îl conving pe cel din fața mea. Adică, sigur, se poate face politică în diferite feluri, eu nu sunt bun la politica de dat la gioale. Eu eventual în relația cu oamenii, dacă pot să îi conving bine, dacă nu pot să îi conving, mă duc în altă parte unde pot să fiu eficient. Dar domnul Fritz vine totuși dintr-o țară civilizată, deci nu cred că și-ar pune problema așa cum o puneți dumneavoastră. Cred că îl subestimați.”, a mai explicat Cioloș.

Dacian Cioloș se află într-un turneu național sub genericul Caravana România Europeană, prin care și-a propus să ajungă în fiecare regiune și să descopere proiecte, idei și inițiative care pot transforma România. Fost premier tehnocrat al României între noiembrie 2015 și ianuarie 2017, Dacian Cioloș a fondat partidul PLUS care a fuzionat ulterior cu USR. În 2021 a demisionat din USR și a creat platforma REPER.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/