„Nu trebuie să se producă o demobilizare după turul unu”. Timișul, în topul județelor ce au votat cu Iohannis

După primul tur al alegerilor prezidențiale s-au făcut și statisticile foarte detaliate ale scorului obținut de fiecare candidat, pe județe și localități. Timișul a fost, din nou, fief liberal după ce la europarlamentare alianța USR-PLUS primise cele mai multe voturi. De altfel, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, vrea să adune cât mai multe voturi pentru Klaus Iohannis și în turul doi.

Timișul a avut al doilea număr de voturi pentru Iohannis la nivel național, după județul Cluj. Ca procent, a fost pe locul 4, sub Sibiu, Alba și Bistrița-Năsăud. Nicolae Robu spune că victoria actualului președinte e certă și în turul doi. Aici nu ne putem antepronunța. Se pune doar problema de scor, victoria la aceste alegeri îi va aparține domnului Klaus Iohannis. Domnul președinte și-a exercitat funcția în primul mandat cu demnitate, înțelepciune și credibilitate. În momentele în care a fost nevoie și, din păcate, a fost nevoie, a făcut dovada fermității de care este capabil pentru apărarea unor valori.”, a spus Robu.

Liderul liberalilor din Timiș spune că e important ca Iohannis să aibă și multe voturi, nu doar să câștige, pentru a arăta că PSD a dus o politică greșită. Nu trebuie să se producă o demobilizare după turul unu. Este foarte important scorul cu care vom câștiga alegerile, pentru că asta înseamnă că poporul român își dorește schimbarea. Îi respectăm pe colegii cu orientare politică de stânga, înțelegem că într-o democrație sănătoasă trebuie să existe toate partidele, care să fie într-o competiție permanentă. Dar cred că în România trebuie să avem o stânga sănătoasă și sunt convins că cetățenii cu o altă orientare sunt la fel de nemulțumiți ca cei de dreapta.”, a mai explicat Robu.