Nu sunt minciuni, e necunoașterea administrației publice și a legislației!

Rectificarea bugetară făcută de Guvernul Dăncilă a trimis bani exact în primăriile care aveau nevoie pentru a putea funcționa, pentru ca persoanele cu handicap și însoțitorii acestora să nu rămână fără indemnizații! 

Șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a reacționat după ce Ion Mocioalcă, secretatul general Pro România, a vorbit despre modul în care ar fi mințiți edilii social-democrați de către conducerea centrală a partidului. „Jignirile lui Ion Mocioalcă nu mă mai ating. După 20 de ani de politică, de la secretarul general Pro România mă așteptam să știe măcar partea de administrație publică și de legislație, să nu vorbească în necunoștință de cauză având în vedere ce a susținut legat de rectificarea bugetară. Țin să explic că rectificarea bugetară s-a făcut în conformitate cu legislația în vigoare, adică pe capitolul funcționare s-au dat bani doar la trei subcapitole, bani pentru persoanele cu handicap, bani pentru cheltuieli cu personalul aferent primăriilor și, la bunuri și servicii, doar pentru învățământ. Nu se putea nimeni abate de la prioritățile stabilite”, a precizat deputatul social-democrat.

Luminița Jivan a explicat că, în primăriile în care nu au ajuns bani, lucrurile sunt foarte bine așezate. Nu e nicio minciună la mijloc, niciun joc politic. Pur și simplu au primit doar cei care nu s-ar fi descurcat altfel. „Nu se puteau tăia bani de la Reșița, de la persoanele cu handicap, de exemplu, să dăm în altă parte. Știam de la viceprimarul Duruț, de la liderul consilierilor noștri locali, Mirel Sabo, că nu mai sunt bani în primărie pentru aceste persoane. Cei care nu au primit nimic înseamnă că au o execuție bugetară mai bună la aceste trei subcapitole din capitolul funcționare. Mai exact, au asigurate mai mult de trei luni de funcționare. Urmează și rectificare pentru capitolul dezvoltare, asta dacă rămânem noi la guvernare, că e posibil să vină PNL cu o altă gândire bugetară. Dar până atunci nimeni nu se abate de la lege și eu credeam că 20 de ani de politică nu se vor dovedi că au fost în zadar”, a mai spus președintele PSD Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI:

„Prostituția politică e la ea acasă! Cât suportă acești oameni să fie mințiți?!”