Nu scăpăm de vremea rea! O nouă atenționare de Cod Galben a intrat în vigoare!

Regiunea de vest a țării se află până mâine, ora 18.00, sub amenințarea Codului Galben de ploi şi vijelii. Meteorologii atenţionează că în zonele de deal, de munte şi în nord, cantităţile de apă vor putea depăşi 50-60 de litri pe metru pătrat.

Inspectoratul pentru situații de urgentă Semenic al judetului Caraș-Severin este pregătit să intervinăîn cazul unor situații de urgentă create de aceste fenomene prognozate”, a declarat Anca Balint, purtatorul de cuvânt ISU Semenic.

Instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul tării și cuprinde astăzi toate regiunile, iar mâine se va manifesta cu precădere în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, izolat căderi de grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.Cantitățile de apă vor depăsi local 20-25 de litri/metru pătrat și izolat 50-60 de litri pe metru pătrat, în special în zonele deluroase și montane, precum și în regiunile nordice.