Nu s-a renunțat la amenajarea ruinelor Bisericii Medievale din centrul Caransebeșului

Proiectul reamenajării ruinelor Bisericii Medievale din centrul municipiului Caransebeș nu este pierdut. Florin Bogdea spune că în această lună se depune documentația refăcută pentru finanțarea lucrărilor din fonduri europene.

Proiectul a fost depus prima dată în 2017, dar s-a primit acordul de implementare în 2019, în baza căruia s-a solicitat un aviz de la Direcția Pentru Cultură Caraș-Severin, care a întârziat un an de zile, specialiștii Direcției de Cultură solicitând unele clarificări, precizează city managerul Florin Bogdea:

Am sunat la specialiștii de acolo a fost o deschidere evidentă din partea lor și m-au invitat în cadrul ședinței ca să discutăm concret, tehnic pe acest proiect și până atunci noi am pregătit oarecum anumite documente dar ne-am susținut evident punctul de vedere și am primit un aviz cu anumite obiecții. Aici intră studiul istoric deși noi aveam un studiu istoric al domnului Petru Bona cel care a săpat efectiv la ruine dar era o discuție pe partea asta, dacă este Biserică Medievală acolo sau Biserică Franciscană, trebuie clarificat pe partea de istorie, apoi a trebuit să refacem un studiu peisagistic și acum este ceva foarte reușit. Proiectul tehnic la început era unul futurist, cu sticlă, cu acoperiș, ceva modern care nu se încadra în centrul civic istoric, astfel că este corectă aprecierea celor de la Cultură și atunci ne-au cerut o regândire a întregului proiect și am refăcut totul.”, ne-a declarat Florin Bogdea.

Administratorul public a mai adăugat că a fost trimisă o verificare la o primă vedere, iar depunerea o să fie în această lună.

Sperăm ca, de data aceasta, să reușim să primim avizul integral și imediat vom intra în sesiunea de implementare. Valoarea proiectului este de 4. 572.837 de lei, din fonduri europene, iar dacă totul va fi bine, undeva prin luna septembrie să ne apucăm de lucrări, să scoatem la licitație pentru desemnarea constructorului.”, a mai spus Florin Bogdea.