Limbaj de președinte: „Dacă nu știți că s-a furat, sunteți prost! Asta v-a făcut mama dumneavoastră!”

Este inimaginabil la ce nivel au coborât discuțiile în plenul ședințelor de consiliu județean în Caraș-Severin. Contrele nu se mai rezumă la proiectele de interes public, ci s-a trecut la jigniri fără perdea. 

Sătul de reacțiile lui Romeo Dunca, cel pentru care cuvântul „hoți” a devenit un fel de „bună ziua”, liderul grupului Pro România din Consiliul Județean Caraș-Severin, Flavius Nedelcea, a răbufnit în ședința extraordinară de miercuri, atunci când președintele forului a apelat din nou la încă nedemonstratele furturi din perioada 2016-2020.

„În mandatul dumneavoastră s-a furat.”, a reamintit Romeo Dunca, într-o discuție legată de drumurile județului.

„Tot ne faceți hoți și mincinoși și dumneavoastră furați și sunteți mincinos. Iar începeți cu asta?! Nu e adevărat, domnule președinte! Terminați-o cu hoțiile și cu minciunile!”, a revenit Nedelcea.

„Păi dacă s-a furat… Domnu’ Nedelcea, nu am spus că ați furat dumneavoastră, am spus că în mandatul trecut s-a furat. Am 7 plângeri penale făcute, cu un prejudiciu de 3,8 milioane de lei. S-au furat! Este părerea mea și o susțin. Dacă nu știți că s-a furat, sunteți prost! Sunteți prost pentru că nu știți! Ați fost vicepreședinte și nu știți.”, a fost reacția lui Romeo Dunca, o reacție care a lăsat sala perplexă.

Cel care a încercat să facă repede momentul uitat aruncând pisica în curtea celorlalți a fost consilierul județean PNL, Ghiță Sporea, cel care până în 2020 a făcut parte dintr-o opoziție aproape inexistentă, singurele voci răzlețe în mandatul trecut fiind ale liberalilor Daniel Surdu și Ioan Cojocariu. „Domnule președinte, haideți să terminăm cu circul ăsta ce încearcă să-l facă colegii noștri din opoziție, pentru că ei au fost 4 ani de zile și știu ce au făcut. Domnule Nedelcea, numai dumneavoastră știți să strigați aici? Chiar nu v-i rușine? Am transformat consiliul ăsta în circ. 4 ani de zile n-ați vorbit 5 minute, nici dumneavoastră, nici domnul Popovici, acum sunteți mari vorbitori. Nu se poate chiar în halul ăsta să ajungă un consiliu județean”. 

După o pauză de 30 de minute în care spiritele ar fi avut ocazia să se calmeze, Ioan Cojocariu a venit cu o altă cerință: cei obraznici să fie pedepsiți. Dar… la cine s-o fi referit? „S-a întâmplat ceva ce îmi produce o profundă indignare, fiind mai în vârstă decât ceilalți colegi ai mei. Eu nu am văzut atâta obrăznicie și indisciplină, ceea ce mă face să sesizez să se întrunească Comisia de disciplină a Consiliului Județean și să analizeze aceste derapaje. Sunt măsuri disciplinare pe care vreau să le propun și vreau să nu se mai întâmple niciodată. Iar dumneavoastră vă rog să nu-i mai faceți hoți și vă rog să-i dovediți, să insistați pentru celeritate la parchete și să fie inculpați trași la răspundere, chiar prin confiscare extinsă. Nu-i mai faceți hoți că noi știm că sunt.”, a completat consilierul liberal.

În cele din urmă, și Flavius Nedelcea a încercat să o dea la pace, rugându-l pe Romeo Dunca să nu-i mai jignească pe aleși. „Am o rugăminte la dumneavoastră: să terminați cu apelativele. Dacă doriți să faceți pe cineva prost…” Și n-a mai apucat să-și termine rugămintea, că a venit buzduganul: „Eu nu vă fac prost, asta v-a făcut mama dumneavoastră pentru că nu înțelegeți să nu discutăm asta aici. Dacă nu ați știut că în cei 4 ani de mandat aici s-a furat, atunci permiteți-mi să vă spun că sunteți așa cum v-am… Vă rog să mă dați în judecată și gata.”, a fost reacția președintelui celei mai importante instituții administrative din Caraș-Severin.