Ioan Crina: „Repartizările bugetare s-au făcut pe criterii politice. O bătaie de joc!”

Nemulțumire totală din partea opoziției la dezbaterea și aprobarea proiectului de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, prevăzut de Legea Bugetului de Stat pe 2021. Consilierii PSD, PMP și Pro România l-au acuzat pe președintele Dunca că a împărțit banii avantajând doar primăriile liberale, în timp ce primarii din opoziție s-au ales cu praful de pe tobă.

Nemulțumirea vine în condițiile în care proiectul trecuse, sub o altă formă, de comisia de buget a Consiliului Județean. „Proiectul a fost total schimbat. Primăriile PNL au primit sume cuprinse între 300.000 și 390.000 de lei, iar restul primăriilor – de la 100.000 până la 170.000-190.000 de lei. Repartizări pe criterii politice. Până și Bozovici, care are un spital, nu a fost deloc ajutat. O bătaie de joc la adresa locuitorilor Văii Almăjului care sunt văduviți de sprijinul CJ. Explicațiile domnului Dunca nu au avut nicio logică ori bază legală. Din contră, unele primării – noi o să și contestăm lucrul ăsta – au solicitat bani din sumele defalcate din TVA și de fapt ei au fost din cota de 6% din impozitul pe profit. E ca și cum la piață ai cere mere și ți s-ar da pere, pe înțelesul domnului președinte”, ne-a mărturisit Ioan Crina, consilier județean PSD.

Social-democratul a făcut referire la primăriile Anina și Băile Herculane care au solicitat să li se repartizeze 400.000 de lei pentru a ajunge la valoarea bugetului de anul trecut, „din sumele defalcate din TVA”. Crina spune că procedura încalcă prevederile legale, motiv pentru care va contesta hotărârea votată ieri doar de liberali.

CITEȘTE ȘI: La împărțirea banilor în județ, Dunca s-a sfătuit cu Popa! Primăria Reșița, generoasă cu „administrațiile mai puțin performante”