„Nu opriți gazul astăzi!” Apelul disperat al doctorilor care conduc spitalele din Timișoara

calorifer

Managerii spitalelor din Timișoara au făcut un apel la solidaritate către companiile producătoare de gaz din țară pentru a nu opri furnizarea către Colterm.

Temperatura din saloane nu poate să scadă pentru că ar nărui toată munca depusă în salvarea pacienților, ale căror organisme sunt deja fragile. Mai mult, în contextul epidemiologic actual instalațiile nu ar mai suporta și surse externe de încălzire.

Apelul este făcut în numele pacienților și este semnat de managerii de la Spitalul Județean, Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul Clinic Municipal, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și de la Institutul de Boli Cardiovasculare.

„Vă rugăm pe voi, marii producători și furnizori de gaz din România, să faceți și voi aceleași eforturi supraomenești pentru a contribui la salvarea vieților conaționalilor noștri. Fără o temperatură optimă în saloane eforturile noastre vor fi în zadar, iar echilibrul pe care l-am asigurat prin dedicare și implicare va fi năruit”, scrie în document.

1000x100 casa brutarului

gaz,colterm

În Timișoara a fost sistată furnizarea gazului, marți la prânz, 50.000 de gospodării fiind afectate, dar și școlile și spitalele din oraș.

CITEȘTE ȘI: Timișoara a rămas fără căldură și apă caldă. E.On a tăiat gazul