Alina Gorghiu: „Șoc și groază la Timișoara. Primăria are obligația să găsească soluții acum!”

pnl

Sistarea furnizării căldurii în sistem centralizat la Timișoara provoacă reacții în rândul parlamentarilor de Timiș. Senatorul liberal Alina Gorghiu spune că administrația locală este responsabilă pentru situația Colterm și că trebuie trasă la răspundere. În același timp, Gorghiu se declară convinsă că Guvernul va sprijini orice proiect sau plan coerent pentru ca timișorenii să nu sufere de frig în această iarnă. 

„Șoc și groază la Timișoara! Incompetența administrației Fritz are consecințe grave pentru sănătatea publică. De astăzi, nu mai există căldură în spitalele din Timișoara! Este de neimaginat cum, în anul 2021, în plină pandemie, pacienții vor trebui să îndure frigul și probabil să se roage să nu plece acasă cu încă 10 afecțiuni, în timp ce, aceia care ar trebui să rezolve problema, ridică din umeri cu nonșalanță. Vă spun un singur lucru: așa ceva nu e de tolerat, iar cei care sunt vinovați pentru situația în care s-a ajuns azi trebuie să fie trași la răspundere și să plătească!”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul liberal spune că primăria are obligația să găsească soluții de îndată.

„Oamenii nu au de ce să sufere pentru că administrația USR nu reușește să gestioneze situația. Fac apel la autoritățile locale și la toți factorii decidenți să se așeze cu toții la aceeași masă și să rezolve rapid problema. Sunt convinsă că Guvernul va sprijini orice proiect sau plan coerent pentru ca măcar în această iarnă, până la o reformă din temelii a companiei de termoficare, timișorenii să nu stea în frig în spitale, în școli sau în apartamente.”, a concluzionat Alina Gorghiu.

Primarul Dominic Fritz a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că de la ora 12 EON a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare a Timișoarei aflată în insolvență. Colterm are aproximativ 50.000 de abonați. Pe lângă consumatorii casnici, majoritatea spitalelor, școlile și instituțiile publice sunt racordate la sistem.