„Nu ni se dă dreptul să-i reprezentăm pe cei care ne-au votat”

Cetățenii orașului Moldova Nouă se pare că mai au de așteptat până când cei cărora le-au acordat votul încrederii, primarul și aleșii locali, își vor putea desfășura activitatea în deplină legalitate. Cum Înalta Curte de Casație și Justiție nu s-a pronunțat încă în privința anomaliilor care ar fi viciat procesul electoral, lucrurile în orașul de la Dunăre par să meargă din inerție – după cum subliniază Toni Novăcescu, unul din consilierii PSD-Pro România încă nevalidați.

Deși liderul Partidului Verde, Eugen Băleanu, a declarat recent că o pauză în politica din Moldova Nouă este bine-venită, oamenii nemaifiind înverșunați unii împotriva altora din cauza simpatiilor pentru o formațiune sau alta, totuși, din punct de vedere administrativ, situația nu pare să funcționeze la parametri normali. Cu privire la problemele care necesită implicarea celor aleși de cetățeni să conducă urbea până în 2024 în ideea identificării celor mai bune soluții, președintele partidului condus de Victor Ponta, Toni Novăcescu, a precizat:

„Cu toate că nu am studii juridice, nu înțeleg de ce se întârzie luarea unei decizii în justiție vizavi de validarea atât a mandatului de primar, cât și a celui ce-i privește pe consilierii locali. Orașul merge acum din inerție, dar cât se poate rostogoli bolovanul? S-au cheltuit bani în pandemie, sume care au fost recuperate într-un procent foarte mic de la guvern. Vorbim aici despre: cheltuielile din învățământ (asigurarea măsurilor igienico-sanitare pentru elevi), precum și cele pentru organizarea alegerilor. La un moment dat va apărea un blocaj, dacă nu se reglementează lucrurile. E păcat! Lucrările pentru modernizarea diferitelor zone din oraș ar putea stagna, constructorii s-ar putea retrage dacă nu-și primesc banii. Așteptăm cu toții decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, decizie care poate fi propice validării mandatului de primar și validării noului Consiliului Local sau care poate dispune de reluarea procesului electoral. E trist că s-a ajuns aici. Cei care ne-au ales să știe că suntem alături de ei. Momentan, nu ni se dă dreptul să-i reprezentăm pe cei care ne-au votat”.

leader board 728 x 90 px