Fonduri doar pentru asistați! „Funcționarii Primăriei vor rămâne fără bani de sărbători”

Deși ultima tranșă de bani venită de la nivel național nu va ajuta multe dintre UAT-uri să încheie anul 2020 fără datorii, totuși un primar din Clisura Dunării se arată mulțumit de faptul că lipsa banilor nu va avea efecte în privința persoanelor care fac parte dintr-o categorie specială, restul funcționarilor putându-și încasa salariile cu ocazia întocmirii bugetului pentru anul următor, un lucru deloc neobișnuit până acum.

În condițiile în care, anul trecut, rectificarea bugetară a guvernului liberal a adus bugetului local din Gârnic o infuzie de 95.000 de lei, bani cu ajutorul cărora edilul-șef al UAT-ului a reușit să facă față cheltuielilor de funcționare, anul acesta, ajutorul financiar venit de la București va servi doar pentru achitarea salariilor angajaților care fac parte dintr-o categorie specială: persoanele cu handicap și asistenții personali.

„Anul acesta vom primi, din câte am înțeles, doar sume pentru salariile asistenților personali și pentru cele ale persoanelor cu dizabilități. Astfel, noi vom primi undeva la 115.000 lei, bani pentru acoperirea lunilor: septembrie, octombrie, noiembrie. Din păcate, nu vom avea banii necesari pentru partea de cofinanțare a proiectelor în derulare. În acest caz, vom discuta cu firmele care se ocupă de lucrări în așa fel încât să ne mai păsuiască. Cât privește funcționarii primăriei, aceștia vor rămâne fără bani de sărbători. Nu este prima dată când întâmpinăm o astfel de situație, dar oamenii sunt înțelegători și de acord cu ceea ce este prioritar. Își vor primi banii în momentul în care vom afla sumele de care vom dispune în 2021”.