„Nu ne jucăm cu viața semenilor! Când DSP va considera că sunt îndeplinite toate condițiile, atunci spitalele vor începe să lucreze non-COVID”

Întrebat despre situația spitalelor și despre capacitatea lor de a prelua de acum bolnavii cu diverse afecțiuni, primarul Nicolae Robu a remarcat că pregătirile se fac încetul cu încetul și că aceste spitale vor începe să primească pacienți cu alte boli imediat ce DSP își va da acordul.

„Se pregătește revenirea la normalitate, dar asta se face pas cu pas. Când DSP va considera că sunt îndeplinite toate condițiile, atunci spitalele vor începe să lucreze și non-COVID”, a declarat Nicolae Robu.

Raportul ultimelor 24 de ore arată că doar 15 persoane mai sunt internate cu diagnostic de COVID-19, nu s-a raportat niciun alt nou caz și niciun deces, iar numărul de însănătoșiri este în creștere. 8% din cei 584 de pacienți internați la Timișoara au decedat de la declararea stării de urgență, un număr mic, spune edilul, raportat la numărul de locuitori. „Să sperăm că în continuare numărul va scădea și se va ajunge și la cel mult dorit – zero, și bineînțeles să nu mai apară noi îmbolnăviri. Luni au fost raportate zero cazuri de îmbolnăvire și deces și patru însănătoșiri. Este un nonsens să ținem blocate spitalele care se pot ocupa de bolnavii cu diverse alte afecțiuni. Nu m-am așteptat la așa puține derapaje de la popor, oamenii au înțeles că nu-i de joacă.  Nu ne jucăm cu viața semenilor!”, a mai declarat Nicolae Robu.